Categories: EvenimentFlash

A fost sau n-a fost pe zebră?

Carmen Cosman

Un bărbat de 45 de ani, din Petroşani, care se întorcea acasă de la lucru, şi-a găsit sfârşitul sub roţile bolidului condus de Constantin Grecu, un controversat om de afaceri din municipiu.

Consumase băuturi alcoolice
Accidentul s-a produs în noaptea de marţi spre miercuri, în Piaţa Victoriei, în apropierea pasarelei care duce spre Staţia CFR Petroşani. Bărbatul a vrut să treacă strada, însă a fost lovit în plin de autoturismul condus Constantin Grecu, care se afla la volanul bolidului său, marca Porsche Cayenne. Victima, Zoica Ioan, angajat al UPSROM Petroşani, a fost transportată în stop cardio respirator la Spitalul de Urgenţă Petroşani, dar a decedat la scurt timp. Constantin Grecu a fost testat pentru a se stabili dacă a consumat băuturi alcoolice, iar rezultatul a fost pozitiv, de 0,33 la sută în aerul expirat, după care a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice. Poliţiştii l-au reţinut pe omul de afaceri pentru 24 de ore, iar apoi, acesta a fost dus la audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani, poliţiştii solicitând arestarea preventivă a  acestuia.

 

Cercetat pentru ucidere din culpă
„Accidentul s-a produs pe trecerea de pietoni din zona Pieţei Victoriei, care este semnalizată şi prin marcaj şi cu indicatoare rutiere. Conducătorului auto i s-au recoltat două probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei şi a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă. Acesta a fost reţinut prin ordonanţă pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi (ieri – n.r.), a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani cu propunere de arestare preventivă”, a declarat Alisa Rusu, purtător, de cuvânt al Poliţiei municipiului Petroşani.
Surse din rândul anchetatorilor vorbesc, însă, şi de viteză, pe lângă consumul de alcool, iar din această cauză, autorul accidentului nu a reuşit să-l vadă pe omul angajat în traversarea străzii, deşi zona este bine iluminată. Mai mult, spun aceleaşi surse, bărbatul a  fost proiectat câţiva metri după puternica izbitură. Precizăm că, în primăvara acestui an, Constantin Grecu a mai fost implicat într-un accident rutier, în urma căruia un bărbat a  fost rănit tot pe trecerea de pietoni. Atunci, i-a fost suspendat permisul de conducere şi i s-a întocmit dosar de cercetare penală, însă ulterior, a scăpat de acuzaţii. „S-a împăcat cu partea vătămată, iar aceasta şi-a retras plângerea”, a explicat Titel Brăgaru, comandantul Poliţiei municipiului Petroşani.

 

Eliberat de procurori
Salvarea lui Constantin Grecu a venit de la procurorii care au instrumentat dosarul şi care au decis să-l cerceteze în stare de libertate, în urma audierilor. „Nu s-a făcut propunere de arestare la Judecătorie, din cauză că trebuie să se facă expertiza tehnică a maşinii şi să se stabilească vinovăţia conducătorului autoturismului în producerea accidentului. Accidentul nu a avut loc pe trecerea de pietoni, a fost o greşeală din partea poliţiştilor. Din probele administrate până acum, nu se poate stabili vinovăţia conducătorului auto”, susţine purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani, Dumitru Ilinca, cel care a fost şi procuror de caz. Poliţiştii îşi susţin însă informaţia iniţială. „În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, a rezultat că victima a traversat strada pe trecerea de pietoni. În cursul dimineţii, la dosar au fost administrate alte probe de către procurori”, a precizat Adriana Voina, reprezentantul IPJ Hunedoara. Iar decizia finală aparţine procurorilor.
Procurorul Dumitru Ilinca nu este la prima decizie controversată, dată într-un dosar privind conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, dar de acum, vorbim şi despre un om care şi-a pierdut viaţa.

MesagerulHunedorean

View Comments

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

Felicitare Paste

22 de ore ago

Felicitare Paste

22 de ore ago

Felicitare Paste

22 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

22 de ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

22 de ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

22 de ore ago