Categories: Sport

A demisionat din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina

Urmare a situaţiei generate de atacul Rusiei în Ucraina, preşedintele Uniunii Europene de Judo, Sergey Soloveychik (foto), şi-a anunţat demisia din funcție. Interimatul va fi asigurat de către vicepre­şedintele Otto Kneitinger.

Solidar cu Putin
Preşedintele Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă, a ţinut să transmită un mesaj pe reţele de socializare pe care îl redam integral:
„Un prieten rus dă o lecție despre onoare: Sergey Soloveychik, președintele Uniunii Europene de Judo, a demisionat azi. Sergey a fost până când a demisionat, șeful judo-ului european, pe care președinții de fede­rații naționale l-am ales în unanimitate. Și-n cazul lui n-a intervenit Putin, a fost ales de câteva ori la rând pentru managementul efi­cient și calitățile morale pe care le po­sedă. Nu i-a cerut nimeni dintre colegi de­misia, dar el a considerat că e corect să plece din fruntea judo-ului european, în contextul creat de criza ucraineană. A făcut-o pentru judo, dar și din spirit de solidaritate cu Putin, ce-a fost suspendat din funcția onorifică de la IJF. Un mare caracter, un om de onoare, un prieten deosebit! Dragă Sergey, te-așteptăm să te întorci după ce “armele tac” și se instalează pacea! Sportul și, mai ales, judo-ul, este despre onoare, prietenie, valoare, iar tu le-ai demonstrat din plin! Prietene, spune-le și celorlalți ruși de treabă că lumea nu se termină cu acest conflict absurd din Ucraina, și că vă așteptăm repede ajături de noi toți europenii!”.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

11 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

11 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

11 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

11 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

11 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

11 ore ago