A crescut numărul bolnavilor depistaţi cu cancer în judeţ

Natalia Bumbac04 bolnavii de cancer

În judeţul Hunedoara, în 2014, numărul bolnavilor depistaţi cu cancer a crescut faţă de anii 2013 şi 2012.
Potrivit datelor oferite de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, pe parcursul anului trecut, au fost înregistrate 1.738 de cazuri noi de bolnavi de cancer, faţă de 2013, când au fost depistaţi 1.568 de bolnavi. Dintre pacienţii diagnosticaţi cu cancer anul trecut, un număr de 280 sufereau de cancer pulmonar, aceştia fiind şi cei mai mulţi. Pe locul doi ca număr de cazuri se situează persoanele cu cancer colorectal, aproximativ 170, fiind urmate de persoanele depistate cu cancer la sân în număr de 162. În total, la nivelul judeţului, 8.655 de hunedoreni sunt înregistraţi în evidenţele medicale ca fiind bolnavi de cancer.
„Cauzele care au dus la creşterea numărului bolnavilor depistaţi cu cancer nu au neapărat legătură doar cu creşterea incidenţei bolii. Motivele pot fi multiple, unul dintre ele se datorează evoluţiei medicinii şi a faptului că boala poate fi diagnosticată mai uşor. Cancerul ocupă al doilea loc la nivel mondial ca şi număr de îmbolnăviri şi totodată, ca maladie care duce la decesul bolnavului”, a subliniat medicul Cecilia Birău, purtătorul de cuvânt al DSP Hunedoara.
Data de 4 februarie este declarată la nivel mondial „Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului”. Cu acest prilej, DSP Hunedoara va organiza mâine, începând cu ora 12.00, în Amfiteatrul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara, o campanie unde vor fi prezentate diverse materiale despre cea mai cruntă boală a secolului XXI.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.