A cincea oarã a fost cu noroc

După patru încercări, aleşii locali din municipiul Hunedoara au reuşit, a cincea oară, să voteze proiectul de hotărâre privind constituirea ca parte civilă într-un dosar penal aflat pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia, în care este implicat fostul viceprimar Robert Dan.
De trei ori s-a încercat în legislativul anterior să se voteze acest proiect, dar nu s-a reuşit. În noul Consiliu Local Hunedoara, el a mai fost pus pe ordinea de zi a unei şedinţe, dar nu s-a votat. Ieri, însă, se pare că unii aleşi au înţeles că nu e de joacă şi că trebuie să fie responsabili, altfel, vor trebui să scoată bani din propriul buzunar. De data asta, au fost prezenţi 14 consilieri locali, număr suficient pentru a trece proiectul, dacă votează toată lumea „pentru“. Aşa a şi fost, toţi cei 14 membri CL prezenţi, au fost de acord şi au votat „pentru“.
În fapt, CL Hunedoara s-a constituit, astfel, ca parte civilă în dosarul penal nr. 278/57/2012, cu suma de 108.351,42 de lei, conform adresei Curţii de Apel Alba Iulia. În proiect se specifică şi că CL Hunedoara îşi rezervă dreptul de a modifica suma respectivă, în funcţie de prejudiciul final stabilit pe baza întregului material probator administrat în cauză.
Robert Dan este cercetat într-un dosar, fiind acuzat de acte de corupţie, mai precis, că ar fi încheiat nişte contracte cu firma administrată de soţia sa, pe vremea când el deţinea funcţia de viceprimar al Hunedoarei. (S. Popa)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o oră ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o oră ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o oră ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o oră ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o oră ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 ore ago