Categories: Comunitate

90 de lucrări de specialitate, înscrise la SESAM 2021

Magdalena Şerban

Cu toate că restricţiile impuse de pan­de­mie şi-au pierdut din puteri, cea de-a X-a ediţie a Simpozionului Internaţional pentru Sănătate şi Securitate în Muncă (SESAM), eveniment marcant, organizat de INCD INSEMEX cu suportul şi cooperarea Uni­ver­sităţii din Petroşani şi a Inspecţiei Muncii, sub auspiciile Ministerului Cercetării, Ino­vării şi Digitalizării, rămâne să aibă loc ex­clusiv online.

Fără graniţe
Data de desfăşurare a fost stabilită pen­tru 18 octombrie 2021. Participanţii au pu­tut să transmită, în vederea înscrierii, lu­cră­rile de cercetare ştiinţifică până la data de 1 iunie (abstractul) respectiv pot până la 15 iulie să înainteze documentul integral. Cos­tul de înscriere a însemnat de 60 de euro/ lucrare.
„Înfiinţarea institutului nostru a fost de­terminată cu precădere de necesitatea re­zol­vării problemelor de tehnică a se­curităţii în industria minieră din România. Sunt convins că întâlnirea (chiar dacă e una online) a au­to­rităţilor statului, a cerce­tă­to­rilor şi spe­cia­liştilor în diverse domenii şi subdomenii di­recte securităţii şi sănătăţii în muncă sau co­nexe acesteia, cu prilejul aces­tui eveniment ştiinţific, va fi un pas înainte în soluţionarea unor obstacole cu care se confruntă toţi fac­torii implicaţi în ac­tivitatea de SSM din în­trea­ga lume. Ma­nifestarea este organi­zată din doi în doi ani, vizând promo­va­rea şi pre­zen­tarea rezu­l­ta­telor cerce­tă­rilor, cu­noaş­­terea celor mai noi realizări pe seg­mentul diverselor teme sta­bilite, men­ţi­ne­rea contactului şi integrarea spe­cia­liştilor români în activităţile comuni­tăţii ştiinţifice internaţionale, dar şi creş­­te­rea capacităţii de a oferi soluţii ori­ginale, identificarea şi prezen­ta­rea proiectelor de co­laborare în domeniile abordate. Deoa­re­ce accidentele costă foarte scump, uneori implicând chiar pierderea de vieţi, toată lumea are interesul de a menţine oamenii din câmpul muncii în condiţii sigure şi să­nă­toase. Pentru ediţia din acest an au fost înscrise 90 de articole de specialitate, ce se află în proces de recenzie. Le urez suc­ces tuturor celor care vor striga prezent, par­ti­ciparea fiind nu doar una de nivel na­ţio­nal, ci internaţional. Avem înscrişi din ţări ca Ucraina, Bulgaria, Rusia, Italia, Polonia, Germania etc“, a afirmat dr. ing. George Artur Găman (foto), directorul general al Insemex Petroşani şi preşedinte al Asociaţiei Salvatorilor Minieri şi de Suprafaţă.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago