În sala de la poalele Cetății, gimnastele aflate în pregătire la Deva lucrează în liniște. Ce obiective și-au propus sportivele din noua generație aflați din interviul realizat cu prof. Lucian Sandu, coordonatorul colectivului tehnic pentru lotul național CNOPJ .
Reporter: Domnule profesor, 2022 se anunță un an foarte important pentru gimnastica românească, mai ales că toată lumea așteaptă să se îmbunătățească imaginea pe care o are această disciplină sportivă, care ne-a adus atâtea satisfacții altădată.
Lucian Sandu: Da, este adevărat acest 2022, este un an important, mai ales pentru gimnastele senioare, pentru că este programat un Campionat European de calificare pentru Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris. Aceată ediție se va desfășura în luna august la Munchen și ne dorim cu toții ca prima etapă de calificare să fie îndeplinită cu succes, să finalizăm competiția între primele 13 formații și să ne calificăm la Mondiale și apoi să ne urmăm cursul normal pentru Jocurile Olimpice.
Reporter: Ați amintit de senioare, ele se pregătesc în două locații, unele la București, altele, aici, la Deva. Cum se simt cele de aici și cum au debutat în noul sezon?
Lucian Sandu: La Deva se pregătesc șase senioare iar la București sunt alte trei sportive iar dintre acestea se va alcătuii echipa cu care România va participa la întrecerile din acest an.Indiferent că ne place sau nu ne place, va trebui să facem o echipă, să fim uniți pentru a ne atinge primul obiectiv, calificarea la Campionatul Mondial și la Jocurile Olimpice din 2024.
Reporter: În pregătire aici, la Deva, cu colectivul pe care îl conduceți sunt și câteva junioare care au și ele câteva concursuri importante în 2022.
Lucian Sandu: Sunt șapte gimnaste junioare care sunt în pregătire la noi care au stabilită participarea la Festivalul Olimpic pentru Tineret (FOTE) din Slovenia din luna iulie și apoi campionatul European de junioare în acealași timp cu senioarele.
Reporter: Ce ne spuneți despre competițiile naționale ale junioarelor?
Lucian Sandu: Pentru prima dată, federația a stabilit două serii, A și B, iar la nivelul acesta sunt impuse unele elemente obligatorii care trebuie executate de gimnastele din cadrul unei categorii sau serii. E ceva diferit, față de alți ani.
Reporter: Este un nou cod de punctaj care aduce nouăți. Din ce punct de vedere?
Lucian Sandu: E adevărat, s-a schimbat un pic codul de punctaj.Nu sunt noutăți foarte, foarte mari dar se pune un accent pe partea artistică a exercițiilor executate de sportive, pe poziția corporală, pe grație în mișcare, în concluzie, un accent mai mare pe partea artistică decât pe partea tehnică. Noi însă trebuie să ne adaptăm la aceste cerințe.
Reporter: În afară de sănătate, ce își dorește antrenorul Lucian Sandu pentru 2022?
Lucian Sandu: Cum ați spus, în primul rând sănătate, pentru mine și familie, pentru colegii mei și pentru gimnaste. Apoi, să ne îndeplinim obiectivul la Campionatele Europene, o clasare bună cu care să ne calificăm apoi la Mondiale, poate o medalie la senioare. În cee ce privește junioarele, să mai facem încă o dată o surpriză asemănătoare cu cea de la Mersin, adică șase medalii din șase. De ce nu?
Reporter: Succes!
După centralizarea a 96,53% din totalul proceselor verbale (87,06% din totalul voturilor), Nicușor Dan are…
A dus prostia și nesimțirea la rang de artă! O aleasă din regiunea cu lămpașe,…
Dr. Carmen Bursesc, medic din municipiul Petroșani Pentru că a fost recompensată cu titlul de…
Luca B., din localitatea Petrila Pentru că a intrat peste o femeie în locuință și…
Europarlamentarul PSD, Vasile Dîncu, face o analiză amplă și încearcă să identifice cauzele pentru care…
Bărbatul nu este deținător de permis de armă și le-a spus anchetatorilor că nici măcar…