Categories: Actualitate

Cea mai misterioasă țară din lume își deschide porțile

Una dintre cele mai ascunse țări din lume este pregătită să primească turiștii. Este pentru prima dată în 60 de ani. Călătorii vor fi nevoiți să traverseze 18 poduri şi vor urca peste 10.000 de scări. În trecut, budiștii mergeau pe acest traseu unic.

Pe urmele strămoșilor
Țara Dragonului Tunetului își redeschide porțile pentru prima dată în 60 de ani. Turiștii dornici de noi provocări vor traversa 18 poduri şi vor urca peste 10.000 de scări. Înainte, acest colț de rai era vizitat de budiștii din toată lumea.
Dacă îți dorești o vacanță unică în 2022, agenții de turism îți recomandă Trans Bhutan. Traseul poate fi parcurs în apro­xi­ma­tiv o lună, dar există și segmente mai scur­te ale drumului, în excursii de trei, patru sau șapte zile. Principalul donator al proiec­tului de restaurare este Fundaţia Bhutan Canada.
„Acesta este un proiect bazat pe co­mu­nitate atât în clădirea, cât și în funcționare, care va restaura o icoană culturală antică și va oferi o experiență pentru pelerini și călă­tori. Traseul Trans Bhutan reflectă, de ase­me­nea, filozofia țării și va permite copiilor din Bhutan să meargă pe urmele strămoșilor lor”, a declarat Sam Blyth, președintele Fun­dației Bhutan Canada.
Cel mai vestic punct al traseului este orașul Haa, care este aproape de granița cu Tibet. Cel mai estic punct este Trashigang, afalt lângă granița statului Arunachal Pradesh din India.
Regele Jigme Khesar Namgyel Wangchuck, monarhul în vârstă de 41 de ani al Bhuta­nului, a luptat cu toate forțele să redeschidă faimosul traseu, care înainte de a se dis­truge, odată ce țara a început să constru­iască drumuri în anii 1960, era folosit pentru pelerinaje budiste și leagă Bhutanul de Tibet.

Păduri virgine
Bhutan era o țară foarte ocolită de turiști, dar pandemia le-a schimbat perspectiva că­lă­torilor. Se percepe o taxă obligatorie de 250 de dolari pe zi, care include transport te­restru, cazare, mâncare și ghid. Turiștii care vor să ajungă în cel mai misterios colț de rai,Trans Bhutan, trebuie să solicite un permis, începând din luna aprilie.
Un număr de 900 de muncitori locali au lucrat în ultimii doi ani la restaurarea tra­seului antic ce leagă localităţile Haa din ves­tul ţării cu Trashigang în est. Drumul include 18 poduri, 10.000 de scări, traversează 9 districte, 28 de administraţii locale, 2 mu­ni­cipalităţi ş­i un parc naţional. Turiștii pot ad­mira pădurile virgine, dar și cele mai spec­ta­culoase vârfuri din Himalaya.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie cu chipiu are șanse mari să fie re­trogradată. Nu de…

o oră ago

Dansăm? Da, la Simeria a fost o seară magică

Seară magică la Simeria, duminică! În Parcul Unirii, care tocmai a fost reabilitat, a fost…

o oră ago

Bulina albă

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că a crezut de la bun început în echipa…

o oră ago

Bulina neagră

Vasile T., din municipiul Petroșani Pentru că a fost arestat pentru furt calificat, omul fiind…

o oră ago

Lelese: Vor să fie găsiți oricând, de oricine, prin RENNS

Magdalena Șerban Registrul Electronic Național al No­men­claturii Stradale reprezintă evidența electronică a drumurilor și adre­selor…

o oră ago

Nu mai lucrează cu publicul! Salariații de la Mediu protestează!

Salariații de la Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara se răzbună pe hunedoreni. Pentru că nu…

o oră ago