15 octombrie, datã crucialã pentru actualul guvern

Nicolle Ebner

Referitor la posibila ieşire a UDMR de la guvernare, discuţie care se poartă mai mult pe la colţuri, europarlamentarul Iuliu Winkler (foto), preşedintele UDMR Hunedoara, afirmă că: „Legea bugetului, care trebuie definitivată până la 15 octombrie, este un moment crucial, pentru că atunci vom vedea concepţia bugetară”.

UDMR nu mai acceptă alte măsuri de austeritate

„Noi am avut o analiză, în care s-au prezentat şi opinii personale, dar în mod oficial, plecarea de la guvernare nu a constituit un subiect de analiză în UDMR. Există nemulţumiri, şi multe dintre ele sunt justificate. Eu, ca fost ministru, pot să apreciez cât de gravă este lipsa solidarităţii ministeriale, lipsa de coeziune dintre membrii guvernului şi lipsa autorităţii primului ministru. Toate acestea slăbesc executivul şi, pe bună dreptate, pot să apară obiecţii din partea unor reprezentanţi UDMR, nemulţumiţi să facă parte dintr-o structură slabă. Eu spun categoric că nu miniştrii UDMR slăbesc acest guvern şi nu ei sunt cei care acţionează individualist. Deocamdată, noi vom rămâne pe poziţii, ne asumăm programul şi răspunderea măsurilor de austeritate nepopulare dar necesare. Însă, acum, în momentul de faţă, ceea ce trebuie să urmeze obligatoriu sunt măsurile pentru relansarea economică”, a declarat europarlamentarul Iuliu Winkler, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

Senatorul Gyorgy Frunda a transmis colegilor, reuniţi în cadrul Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU), o scrisoare prin care critica susţinerea acordată de UDMR măsurilor impuse de Cabinetul Boc. Mai mult, el a arătat că dacă până în toamnă nu se revine asupra unor decizii, UDMR ar trebui să intre în opoziţie.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Ar fi si culmea sa recunoasteti ca v-a intrat spaima-n gat si , ca orice sobolan ce se respecta , doriti sa parasiti "corabia" guvernului lui Basescu doar avand confirmarea scufundarii iminente , caci , totusi , traim in Romania si se poate intampla orice chiar si ca populatia sa suporte la infinit bataia de joc la care o supuneti voi , actualii guvernanti(?!)Oricum , sunteti destepti voi udmr-istii caci uite desi in deplina ilegalitate sunteti in fruntea acestei tari , ospitaliere si rabdatoare, de 20 de ani ,si faceti cam tot ce vreti voi si "capii" vostrii de aiurea!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago