Protocolul PSD-UDMR văzut de liderii judeţeni

Sorina Popa

Ieri, PSD, ALDE şi UDMR au semnat, la Palatul Parlamentului, un protocol de colaborare parlamentară. Documentul a fost semnat de liderii celor trei formaţiuni politice. La nivelul judeţului Hunedoara, colaborarea dintre PSD şi UDMR este veche şi bună. Aşa susţin cei doi lideri ai organizaţiilor judeţene, Laurenţiu Nistor (foto sus), respectiv Iuliu Winkler (foto jos), care sunt oameni cu experienţă şi nu există probleme pentru o nouă colaborare.

Principii şi obiective
„Ne interesează foarte mult o majoritate parlamentară stabilă, care să ne asigure o stabilitate politică şi o stabilitate macroeconomică pentru a reuşi să generăm o creştere economică sustenabilă, care să înceapă să se vadă în mod serios în buzunarele românilor. Acordul stabileşte foarte pe scurt principiile de colaborare şi obiectivele urmărite într-o viitoare guvernare“, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a arătat, la rândul său, că au existat discuţii în ultimele două zile cu coaliţia de guvernare formată de PSD şi ALDE, concluzia acestora fiind colaborarea în plan parlamentar, pe o perioadă de patru ani, respectiv o analiză pe fiecare sesiune parlamentară referitoare la stadiul acestei colaborări.

Eficienţă şi stabilitate
În legătură cu acest protocol, liderul PSD din judeţ, deputatul Laurenţiu Nistor, crede că este o chestiune eficientă, această colaborare parlamentară cu UDMR. „Întotdeauna am avut o colaborare bună cu UDMR, noi, cei de la PSD. Şi în judeţ avem o relaţie foarte bună cu cei de la UDMR. Protocolul este unul care va fi eficient”, a declarat deputatul PSD Laurenţiu Nistor.
Europarlamentarul UDMR Iuliu Winkler susţine că, în urma semnării documentului, „UDMR va putea să-şi pună în practică proiectele. UDMR a fost mereu un factor de stabilitate pe scena politică românească. Ne alăturăm, astfel, unei majorităţi politice, dar nu am dat un cec în alb. În acest fel, putem să ne promovăm legile de care suntem interesaţi”.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

21 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

21 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

21 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

21 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

21 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

21 de ore ago