„Au împãrţit bugetul pe criterii politice interne”

Nicolle Ebner

Liderul democrat-liberalilor hunedoreni, Tiberiu Iacob Ridzi (foto), îi reproşează preşedintelui CJH, Mircea Ioan Moloţ, că şi-a uitat promisiunea de a fi preşedintele tuturor hunedorenilor, prin „cinismul politic” de care a dat dovadă cu ocazia repartizării sumelor de la bugetul CJH pentru administraţiile locale.

Nemulţumiţi că Moloţ nu le satisface poftele

Tiberiu Iacob Ridzi declară că primăriile conduse de democrat-liberali au primit mai puţini bani decât li s-ar fi cuvenit. “Nu suntem mulţumiţi. Consider că reprezentativitatea politică ar fi fost criteriul pe baza căruia să se facă şi repartiţia sumelor. Primăriile PDL reprezintă 30 la sută din populaţia judeţului şi doar 11 la sută au primit bani. Valea Jiului este total dezavantajată. Consider că bugetul a fost împărţit în funcţie de interesele electorale interne, ştiut fiind că sâmbătă au avut loc alegeri pentru ocuparea postului de preşedinte al filialei judeţene PNL Hunedoara. Banii publici au fost folosiţi pentru campanie în interiorul partidului, iar atitudinea consilierilor PNL, PSD şi PRM care au votat bugetul este anormală faţă de electorat. Preşedintele consiliului judeţean ar trebui să fie al tuturor, dar el dă banii pe criterii politice”, a afirmat preşedintele filialei judeţene PDL Hunedoara, într-o conferinţă de presă susţinută ieri, la Deva.

Metodă legală de alocare a fondurilor

CJ Hunedoara a stabilit, în şedinţa de vineri, 5 februarie, ca bugetele primăriilor din judeţ să fie suplimentate cu 28,8 milioane lei, din cotele pe impozitul pe venit şi TVA ce revin administraţiilor judeţene. Cu această ocazie, un număr de nouă primării PDL, printre care şi cea din Petroşani, condusă de Tiberiu Iacob Ridzi, nu a primit nici un leu din cotele defalcate, Mircea Ioan Moloţ declarând că la repartizarea sumelor s-a ţinut cont de toţi banii pe care i-au primit autorităţile locale, atât de la bugetul judeţului, cât şi de la bugetul de stat. “Din punctul meu de vedere, alocările au fost efectuate corect. Am dovedit prin bugetul pe 2010 că rămân preşedintele tuturor hunedorenilor, numai că acest judeţ trebuie să se dezvolte în mod echilibrat, iar pentru acest echilibru, trebuie susţinute şi primăriile care au rămas în urmă. Dacă domnul Ridzi ar analiza cu obiectivitate repartizarea sumelor, ar constata că nu am dezavantajat pe nimeni”, a răspuns preşedintele CJH atacurilor lansate de liderul PDL.

În final, şi Ridzi confirmă faptul că modalitatea de repartizare a sumelor din impozitul pe venit, folosită de Moloţ, nu este ilegală, şi în consecinţă, nici nu poate fi atacată în instanţa de Contencios Administrativ.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago