Categories: ActualitateFlash

Ziua Naţională a Austriei, sărbătorită la Castel

Cristina Ghenea

Castelul Corvinilor din Hunedoara a găzduit la sfârşitul săptămânii trecute, un eveniment deosebit, dedicat Zilei Naţionale a Austriei. La eveniment au fost prezenţi şi Michael Schwarzinger, ambasadorul Austriei în România şi Republica Moldova, şi Vasile Onofrei, consulul onorific al Austriei la Timişoara.
Pentru a sărbători aşa cum se cuvine această zi, Primăria municipiului Hunedoara a colaborat cu Consulatul Austriei din Timişoara, cel care a şi venit cu propunerea organizării evenimentului. Cu această ocazie, diplomatul Michael Schwarzinger şi soţia sa, Rosemaria, au vizitat pentru a doua oară în acest an municipiul de pe Cerna. „Este un privilegiu să sărbătorim aici această zi atât de specială pentru noi. Austria şi partea de vest a României au legături strânse, mai ales, pentru că asta este o zonă în care foarte mulţi austrieci s-au stabilit, şi sperăm ca pe viitor, legăturile să devină şi mai puternice. Din punct de vedere economic, se vor schimba multe lucruri”, a declarat Michael  Schwarzinger.
Printre cei aproximativ 200 de invitaţi prezenţi la eveniment, pe lângă oficialităţile municipiului Hunedoara, s-au numărat reprezentanţi ai Prefecturii şi ai Consiliului Judeţean, dar şi oameni de afaceri atât români, cât şi austrieci. „Sper ca, în urma discuţiilor ce vor avea loc cu această ocazie, să se creeze oportunităţile pentru stabilirea de parteneriate între oraşul nostru şi oamenii de afaceri austrieci. Hunedoara are potenţial şi merită să fie pus în valoare”, a declarat Ovidiu Hada, primarul municipiului Hunedoara.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

5 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

5 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

5 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

5 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

5 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

5 ore ago