Zile cu cântec la Bretea Română

Magdalena Şerban

La Bretea Română, week-end-ul a însemnat o sărbătoare. Copii bucuroşi şi plini de energie, vârstnici cu nepoţi, localnici şi fii ai satului, toţi s-au adunat să se bucure de „Zilele Comunei”.

Bis pentru inaugurări

Sărbătoarea se află doar la a II-a ediţie, dar edilul şef al comunei, Ioan Jurj (foto), promite că va organiza manifestarea în fiecare an. „Pe lângă muncă, e bine să ne mai şi veselim. În ultimul timp, în fiecare lună, am inaugurat câte un obiectiv, putând spune că suntem singura comună din judeţ, în care investiţiile se ţin lanţ chiar şi pe timp de criză. Astăzi (n.r -sâmbătă, 16 iulie), de exemplu, am inaugurat căminul cultural de la Bretea Română, ridicat cu sprijinul Consiliului Judeţean, dar şi al Consiliului Local Bretea Română. Căminul a fost modernizat şi extins. Ne mai rămân dotările, pentru ca apoi, acesta să poată fi folosit de săteni pentru organizarea diferitelor evenimente (nunţi, botezuri, pomeni etc). E foarte greu în ziua de azi să-şi mai permită cineva să susţină o nuntă la un restaurant, este scump, tocmai de aceea, încercăm să venim în întâmpinarea oamenilor cu această variantă. Căminul de la Gânţaga este următorul pe lista reabilitărilor, apoi cel de la Ocolişul Mare şi cel de la Plopi. Vrem să finalizăm partea lăcaşelor de cultură, rămasă în agenda de lucru, căminele din majoritatea satelor fiind funcţionale”, a spus Ioan Jurj, primarul comunei Bretea Română.
De Zilele Comunei, au urcat pe scenă talente locale, judeţene şi chiar şi din afara judeţului, un nume greu al folclorului românesc (Mirela Petrean) punând pe jar inimile publicului, căruia a părut că-i cunoaşte sufletul încă de la primul sunet. Seara s-a încheiat cu un superb foc de artificii, semn că şi la anul, se va cere ca evenimentul să fie repetat.

Un gând despre „Zile cu cântec la Bretea Română”

  1. Primarul Jurj un om serios si de bun simt impreuna cu vicele Beica un adevarat coleg de echipa , modest si harnic i-am cunoscut anul trecut si localnicii sunt multumiti de ei , pacat ca sunt la PNL , dar asta e ,daca s-a saturat lumea de PSD si PDL ( a invins in alegeri primarita care era de vre-o 20 de ani acolo-PSD)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.