Categories: Sport

Argint naţional pentru juniorii Jiului

Ciprian Marinuţ

Tinerii fotbalişti ai Jiului onorează istoria performanţelor clubului, deşi echipa de seniori traversează o perioadă dificilă. Gruparea de juniori A1 a cucerit titlul de vicecampioană naţională, iar jucătorul Răzvan Drăgoescu a fost declarat cel mai bun junior A1 din România. Trupa pregătită de Daniel Huza a fost la un pas de medaliile de aur, dar a pierdut finala naţională cu Atletic Olimpia Gherla, scor 1-2, după un meci nebun.
 

Dramatism maxim
Talentaţii jucători de la Jiul Petroşani au început în forţă finala, disputată sâmbătă la Mogoşoaia, cu Atletic Olimpia Gherla. Alb-negrii au atacat în valuri şi au beneficiat de un penalty chiar în debutul partidei. Lovitura de la 11 metri a fost ratată, dar elevii antrenorului Daniel Huza au continuat să domine şi au deschis scorul prin Ursachi, 1-0. Superioritatea echipei din Petroşani a fost în continuare evidentă, astfel că Jiul şi-a trecut în cont un nou penalty în minutul 40. Din păcate şi acesta a fost ratat, iar din acel moment, soarta partidei s-a schimbat. Ocaziile ratate s-au răzbunat, iar echipa din Gherla a întors rezultatul. Jucătorii de la Atletic Olimpia s-au descurcat mai bine la proba nervilor tari şi au punctat prin două lovituri de la 11 metri, în minutele 44 şi 50. Finalul de meci i-a găsit pe petroşăneni cu ochii în lacrimi, dar medaliile de argint şi titlul de cel mai bun jucător acordat lui Răzvan Drăgoescu au mai îndulcit din amarul pierderii finalei. „Nimeni nu se aştepta să ajungem atât de sus, pentru că noi ne-am prezentat la competiţie cu o echipă formată din jucători cu doi-trei ani sub limita de vârstă admisă (n.r.-19 ani). Aceste medalii de argint, care reprezintă o performanţă de top pentru clubul nostru, dar mai important este ca aceşti talentaţi jucători să facă pasul spre echipa de seniori şi să devină fotbalişti de valoare”, a declarat antrenorul Daniel Huza.

 

Parcurs perfect
Până la calificarea în finala Campionatului Naţional rezervat echipelor de juniori campioane în Liga a IV-a, Jiul Petroşani a mai obţinut cinci victorii. Vineri, în semifinale, alb-negrii au făcut instrucţie cu Conpet Ploieşti şi au câştigat cu 7-1, prin golurile marcate de Ursachi (2), Zaharia (2), Duma (2) şi Drăgoescu (1). În grupa C a etapei zonale, fotbaliştii pregătiţi de Daniel Huza au bifat  trei victorii din trei posibile: 3-0 cu CS  Strehaia şi SC Barcău Nuşfalău şi 4-0 CS Işalniţa. Anterior, în etapa preliminară, Jiul a dispus de CS Vladimirescu 2003, cu 4-0 şi 3-0, şi a câştigat campionatul Ligii a IV-a Hunedoara.

Lotul echipei Jiul Petroşani:
Titulari: Adrian Serea – Remus Sandu, Marius Matei, Adrian Ungur, Lucian Arcuşi – Răzvan Drăgoescu, Andrei Răducu, Vlad Tudorache (foto), Marius Mareş – Darius Ursachi, Ionuţ Zaharia. Au mai jucat: Robert Szotori, Raoul Ecşan, Adrian Duma, Ştefan Bogdan, Daniel Roşianu, Alexandru Rotar, Codruţ Codrea, Lucian Drăghici, Andrei Crişan, Mihai Căpâlţan, Dumitru Ilie, Mihai Dăescu, Adrian Cioclei. Antrenor – Daniel Huza.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

8 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

8 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

8 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

8 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

8 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

8 ore ago