Zi decisivă pentru secretarul municipiului Deva

Curtea de Apel Alba judecă astăzi, con­tes­taţia depusă de secretarul general al mu­nicipiului Deva, soţul acesteia şi cum­natul său, toţi trei angajaţi ai primăriei municipiului Deva.
Cei trei au fost arestaţi joi, au făcut con­testaţie, iar astăzi va fi judecată constetaţia lor, la Curtea de Apel Alba. Reamintim că, săptămâna trecută, mascaţii au ajuns la Primăria Deva, iar procurorii au solicitat mai multe documente. A fost şi o percheziţie la secretarul municipiului acasă, iar ulterior cei trei, Laura Sârbu (foto), Hadrian Sârbu şi Mihai Adrian Bodrean au fost arestaţi preventiv. Ei sunt acuzaţi de fapte de co­rupţie. Potrivit legii, secretarul municipiului va trebui să fie suspendat din funcţie. (S. Popa)

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Le da drumul si dupa ce tin dovezile la "fezandat", constata ca "fapta nu exista" asa cum au procedat in toate dosarele de mare coruptie din judetul Hunedoara!
    "MAREA FAMILIE care a convins DNA Alba să descindă în Hunedoara.
    Mufații la banii statului nu au transpirat de teama organelor statului
    by Ramona Rosulescu 4 aprilie 2021 in Investigații
    0
    MAREA FAMILIE care a convins DNA Alba să descindă în Hunedoara.

    Procurorii de la Direcția Națională Anticorupție Alba au reușit să ajungă în județul Hunedoara. Cazul, o faptă de corupție derulată sub acoperișul Primăriei Deva, reprezintă de fapt doar o felie din marele tort hunedorean care a copt în județul Hunedoara în ultimii ani. În realitate, este vorba despre o mare FAMILIE INFRACȚIONALĂ HUNEDOAREANĂ care a lucrat în orice mandat politico-administrativ. Gazeta de dimineață vă va prezenta istoria, pe felii, a acestei mafii locale sprijinite cu sârg de organele statului din județul Hunedoara.
    ..........................................................................
    Evident că mita indicată de procurorii anticorupție, care reprezintă de altfel mobilul arestării preventive – nu figurează prin declarații.

    40.000 de lei și 7.000 de euro, adică aproape 75.000 de lei, au fost bani ”de semințe” pentru familia Sârbu. Banii au fost încasați în familie, de la cumnatul acesteia Mihai Bodrean – fost angajat al Primăriei Deva și de fapt soțul surorii secretarului general care este de altfel sefa de la Serviciul Resurse Umane al Primăriei Deva. Familia Bodrean a fost de altfel ”mufată” și la Spitalul Județean de Urgență Deva prin Bodrean Ioan și Bodrean Cornelia – părinții omului de afaceri arestat. Cornelia Bodrean este de altfel fosta asistentă șefă de la secția de Terapie Intensivă. Femeia s-a pensionat între timp.

    Legăturile economice ale familiei Bodrean nu au tangență cu vreo culoare politică anume. GDD vă va arăta, zilele următoare, caracatița care acționează în județul Hunedoara de ani de zile Caracatiță tolerată și încurajată de organele statului care au refuzat să intervină pentru oprirea jafului din instituțiile statului."

    Dosarul fostului baron PNL de Hunedoara, Mircea Moloț.

    Foto: Mircea Moloț / Captură Digi24

    "Operațiunea ”Salvați baronii!”. DNA a clasat dosarele mai multor baroni locali deschise în mandatul lui Kovesi. Ultimul pe listă: Ion Prioteasa de la Dolj, acuzat de fraudarea fondurilor europene
    ANCHETE • 14 OCTOMBRIE 2020 • ALEX COSTACHE • 46 COMENTARII
    ........................................................................
    În mai 2015, DNA Alba l-a pus sub învinuire pe Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu. Acesta a fost acuzat că în 2014 a dispus, în calitate de preşedinte al Consiliulu Judeţean Hunedoara, acordarea nelegală a unor sume de bani mai multor primării, fără ca acestea să fie în situaţie de extremă dificultate. În septembrie 2019, dosarul lui a fost clasat de DNA Alba. Vezi aici toate detaliile.

    Baronii locali sunt liderii organizațiilor județene ale marilor partide, care controlează și Consiliile Județene. Ei au o influență majoră la vârful partidelor pentru că distribuie sume uriașe în teritoriu către localitățile din județele respective.

  • Bravo Romeo și Julieta, defapt PNL-ul vrea sa ne spună printr-un comunicat de presa ca Oancea este "nevinovat" el nu știe nimic nici ca toata familia Sarbu este în jurul lui în funcțiile cele mai importante din Primarie nici ca se cere spaga pe lucrările cu primaria iar el săracul nu știe nimic ,defapt el este fata mare.Daca DNA -ul vrea adevarul este simplu de aflat 70% din primărie îl urăște pe Oancea, doar trebuie sa cerceteze și vor afla multe adevăruri dar exista riscul sa rămână primaria cu foarte putini oameni.

  • La puscarie jigodie. O hoata ordinara. Asta trebuia arestata inca de acum 15 ani. Pina acum si-a facut plinul mafioata.

  • Recunosc și susțin că Laura și familia ei au furat primăria Deva . Eu am incercat cât am putut să-i opresc dar nu am reușit .

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago