Categories: ActualitateFlash

Zeci de blocuri din Brad lăsate fără apă la robinete

Într-un comunicat, Primăria municipiului Brad îşi exprimă nemulţumirea faţă de măsura luată de către S.C. Apa Prod S.A., de a întrerupe furnizarea apei potabile începând de ieri. Măsura se aplică pentru 31 de blocuri (aproximativ 960 de apartamente) din municipiul Brad. Conducerea primăriei  susţine că acest lucru s-a făcut în mod abuziv.
Responsabilitatea revine operatorului
„Întreruperea furnizării acestui serviciu pe motivul de neplată a contravalorii acestuia de către unii beneficiari nu dă dreptul de sistare a furnizării apei potabile către ceilalţi cetăţeni, care şi-au achitat obligaţiile contractuale către asociaţiile de proprietari şi implicit faţă de S.C. Apa Prod S.A. În consecinţă, în virtutea Legii 215/ 2001 a Administraţiei publice locale, considerăm că întreaga responsabilitate legată de neasigurarea acestui serviciu către cetăţeni şi riscurile aferente la care este supusă populaţia municipiului, revine în totalitate operatorului de apă şi partenerilor săi contractuali”, se arată în comunicatul Primăriei Brad.
Este o „pedeapsă colectivă”, inumană
„Este o măsură inoportună, mai ales că întreruperea furnizării apei afectează în mare măsură oamenii care au plătit acest serviciu. Au mai fost cazuri de asemenea întreruperi, dar care nu au afectat un număr atât de mare de beneficiari. Este un fel de «pedeapsă colectivă» pe care o aplică cei care conduc acest sistem şi care ar fi trebuit, de fapt, să găsească alt gen de soluţii, fără să ajungem în asemenea situaţii. Cred că trebuie reeşalonate datoriile, şi, în paralel, iniţiate acţiuni de branşare individuală a beneficiarilor. Este inuman să întrerupi apa potabilă. Cetăţeanul bun platnic al acestui serviciu nu se aşteaptă la o asemenea măsură şi, pe bună dreptate, o consideră abuzivă. Este inadmisibilă o asemenea măsură şi pentru mine e de neacceptat să se oprească apa la un sfert din populaţia oraşului. Problema este între operator, beneficiar şi asociaţiile de proprietari, toţi aceştia trebuind să găsească urgent soluţia”, a declarat Florin Cazacu, primarul municipiului Brad. (Sorina Popa)

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Scrieţi şi despre Călan, suntem tot hunedoreni, de ieri au luat apa la o parte din oraş.

  • "CAPITALISM" DE KK-MAKA; ASA E, AZI-MAINE O SA PLATIM IMPOZIT PE AER, CA PE FUMURI AU VRUT ACUM UN AN-DOI. NESIMTITI E PUTIN SPUS.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago