Categories: ActualitateFlash

Apa Prod a oprit apa la blocuri

Sorina Popa

Societatea Apa Prod a luat măsuri drastice împotriva a 27 de asociaţii de proprietari din localităţile Deva, Călan, Simeria, Brad şi Haţeg, după ce acestea au înregistrat datorii la facturile de apă de ordinul sutelor de mii de lei. Restanţele depăşesc 45 de zile. Din 19 februarie, blocurile din asociaţiile respective nu mai au apă rece.

Primăria nu poate interveni

De pildă, în Deva, Apa Prod a sistat furnizarea apei la blocurile arondate la 12 asociaţii de proprietari, datoria totală a acestora ridicându-se la 224.074 de lei. Ca urmare, Primăria municipiului Deva a emis un comunicat de presă, prin care anunţă că pentru această acţiune este responsabilă doar societatea Apa Prod. „Primăria municipiului Deva este conştientă de faptul că toţi locatarii din blocurile vizate au de suferit din pricina lipsei apei reci, dar decizia de  sistare aparţine exclusiv operatorului de apă şi canalizare, Apa Prod SA Deva. Deoarece blocurile de locuinţe se află în administrarea asociaţiilor de proprietari, autoritatea locală nu are posibilitatea să intervină în această situaţie care îi afectează, deopotrivă, pe toţi locatarii, indiferent că sunt cu plata la zi a facturilor sau au datorii la utilităţile comune”, se arată într-un comunicat al Primăriei Deva.

La Deva şi Călan, cei mai mulţi restanţieri

Potrivit lui Bogdan Leucuţa, purtătorul de cuvânt al SC Apa Prod, la opt blocuri din Deva s-a oprit furnizarea apei reci, ele fiind situate pe străzile Streiului, Bejan, M. Eminescu, Crişului, 22 Decembrie şi Salcâmilor. Operatorul de apă a mai oprit furnizarea apei potabile la patru blocuri din Simeria, de pe străzile I.L. Caragiale, 1 Decembrie şi Preot Nistor Socaciu, aici, datoriile ridicându-se la 50.000 de lei. În Brad, sunt trei asociaţii care au păţit la fel, la Călan e vorba de 11 asociaţii, iar la Haţeg, de una. Interesant este că societatea Apa Prod a lua măsura respectivă şi la unele case din municipiul Deva.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • În anul 2011 s-a tras conductă nouă de apă, apoi fiecare locatar și-a contorizat apa. De ce acest lucru, dacă nu putem face contracte individuale pentru consumul de apă. Onorabilul primar de Deva a promis, în campania electorală, că ne va ajuta în acste sens, dar acum dă bir cu fugiții, dînd explicații de adevărat politician mincinos. Adică, după ce și-a văzut sacii în căruță, adio lume !
    Pentru minciuni am votat anul trecut ?

  • @marcelbanu: pe langa contoarele alea de apa trebuia sa va montati fiecare un robinet la care sa aiba acces doar apaprod. Atunci inchideau apa doar la rai-platnici.
    :)

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

22 de ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

22 de ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

22 de ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

22 de ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

22 de ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

22 de ore ago