Mii de locuitori, lăsaţi fără apă!

02 robinetSorina Popa
Cristina Ghenea

După ce 31 de blocuri din municipiul Brad au rămas, zilele trecute, fără apă potabilă, societatea ApaProd continuă campania de recuperare a datoriilor de la asociaţiile de proprietari, oprind, în masă, furnizarea apei la toţi restanţierii din judeţ. Doar ieri, peste 50 de blocuri din Hunedoara au fost trecute pe lista neagră a datornicilor, iar reprezentanţii societăţii susţin că urmează Călanul, unde nu există nici o asociaţie care să aibă plăţile efectuate în ultimele 45 de zile.

Au de recuperat datorii de 4,5 milioane de lei
Potrivit lui Bogdan Leucuţa, asistent relaţii publice şi comunicare în cadrul SC ApaProd SA, societatea are de recuperat, la nivelul întregului judeţ, datorii de peste 4,5 milioane de lei. Pe lângă asociaţiile de proprietari din municipiul Brad, în topul datornicilor se mai găsesc cele din Hunedoara şi Călan. Ieri, de exemplu, 54 de blocuri ce aparţin de peste 30 de asociaţii din municipiul de pe Cerna au rămas fără apă potabilă. Este vorba de sute de familii din Micro 1, 4, 5 şi 6, iar reprezentanţii ApaProd spun că vor continua şi cu alte zone ale municipiului.
De asemenea, sistarea apei a început şi la Călan, unde este posibil ca, zilele următoare, această măsură să afecteze tot oraşul. Asta, pentru că aici, toate cele 11 asociaţii de proprietari au restanţe vechi de peste 45 de zile către societate. „Recuperarea datoriilor merge greu, deşi a fost sistată apa în aproape toată aria de operare. Măsura va fi ridicată pentru asociaţiile care achită măcar 40 la sută dintre restanţele acumulate, însă, deocamdată, multe dintre ele nu au făcut nimic în acest sens“, a precizat Bogdan Leucuţa.

„I-am chemat cu facturile la primărie”
„Nu contestăm faptul că sunt şi dintre cei rău-platnici, dar am dispus verificarea asociaţiilor de proprietari cu restanţe la facturile de apă, deoarece mulţi cetăţeni au reclamat că şi-au plătit consumurile de apă potabilă. Ca atare, am solicitat asociaţiilor care înregistrează datorii mari la Apa Prod să se prezinte la primărie cu actele. De asemenea, am cerut şi operatorului de apă toate facturile emise către aceste asociaţii şi care nu au fost achitate. Un caz concret, care ne-a fost semnalat, este acela de la o asociaţie de proprietari unde în perioada august 2011-martie 2013, nu a fost plătit nici un leu către Apa Prod, dar într-o zi, în condiţiile în care s-a oprit furnizarea apei, preşedintele de acolo a scos 11.000 de lei, rapid şi i-a dus la Apa Prod. Întrebarea este de unde a avut aceşti bani, aşa de repede, dacă susţine că oamenii nu au achitat apa consumată?”, a declarat Dan Bobouţanu, viceprimarul municipiului Hunedoara.

Un gând despre „Mii de locuitori, lăsaţi fără apă!”

  1. Întrebarea este la ce a declarat domnul Dan Bobouţanu, cum de ApaProd a stat doi ani aproape fără să facă un demers pe cale legală, să sesizeze ceva instituţii abilitate pentru a-şi recupera banii…Management prost? Sau sunt unse nişte rotiţe? Eu nu văd ce firmă din ţara asta ar accepta aşa ceva. Oare chiar nu şi-au dat seama că totuşi ceva bani trebuiau să vină…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.