Categories: ActualitateFlash

Zece ani de închisoare pentru bărbatul care şi-a incendiat fosta soţie

Tribunalul Hunedoara a dat ieri sentinţa în cazul bărbatului din Orăştie care i-a dat foc fostei sale soţii, din motive de răzbunare.
Instanţa l-a condamnat pe Lucian Bogdănescu la 10 ani de închisoare cu executare şi patru ani interzicerea anumitor drepturi civile. În plus, magistraţii au dispus prelevarea de probe biologice de la inculpat pentru a-i fi introdus profilul genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. Lucian Bogdănescu va mai trebui să achite cheltuielile de spitalizare ale fostei soţii, dar şi cheltuielile de judecată în valoare totală de aproximativ 20.000 de lei. Sentinţa Tribunalului Hunedoara nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu apel.
Reamintim că în 23 august 2015, la primele ore ale dimineţii, Lucian Bogdănescu, în vârstă de 46 de ani, supărat din cauza divorţului, a urmărit-o pe fosta soţie, în vârstă de 42 de ani, cu scopul de a se răzbuna. Acesta a acostat-o în plină stradă, i-a tras câteva palme, după care a stropit-o cu benzină şi i-a dat foc. Incidentul s-a petrecut pe o alee pietonală din Orăştie, femeia fiind văzută cu hainele în flăcări de trecători, care au anunţat poliţia. Aceasta a fost transportată la spital cu arsuri pe 25 la sută din corp, iar Lucian Bogdănescu a fost arestat preventiv sub acuzaţia de tentativă de omor. Bărbatul şi-ar fi recunoscut faptele în faţa magistraţilor, spunându-le că avea un plan mai vechi de răzbunare, deşi de la momentul divorţului trecuse aproape un an. Cei doi erau veniţi în Orăştie pentru a-şi petrece concediul de odihnă, ambii fiind plecaţi la muncă în Germania. (N.Bumbac)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

14 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

14 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

14 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

14 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

15 ore ago

Zeci de articole de îmbrăcăminte – furate de un bărbat din Deva

Bărbatul din municipiul Deva a intrat într-un magazin universal din localitatea Petrila, și-a încărcat coșul…

15 ore ago