Vrea depolitizarea sistemului de învãţãmânt

Oana Mihnea    

Aniversarea Zilei Mondiale a Educaţiei l-a adus în municipiul Deva pe secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Vasile Şalaru (foto), membru ALDE. În conferinţă de presă, acesta a vorbit despre schimbările care s-au produs la nivelul sistemului educaţional din România în ultima perioadă, dar şi despre importanţa menţinerii elevului în centrul preocupărilor.
„Încercăm să transpunem obiectivele partidului în fapte şi la Ministerul Educaţiei. Una dintre sarcinile pe care departamentul de educaţie al partidului ni le-a trasat a fost depolitizarea învăţământului. Astfel, a fost organizat un concurs de ocupare a posturilor de inspectori şcolari generali, inspectori generali adjuncţi şi directori ai Casei Corpului Didactic, al cărui singur criteriu a fost profesionalismul şi competenţa. Îmi respect menirea, şi nu numai, procesul de depolitizare pe care l-am început. Tăiem pădurile României inutil, profesorii completează tone de hârtie fără rost. Trebuie să dăm atenţie elevilor, nu să completăm şi să facem hârtii. Noi nu angajăm şcoală la profesor, ci profesori la şcoală, iar în centrul activităţii noastre este elevul. Prin legea lui Funeriu, în unităţile de învăţământ trebuiau să fie 49 de comisii. Cu mândrie spun că în această săptămână am ajuns la opt comisii şi sunt sigur că activitatea didactică va fi mai bună“, a declarat Vasile Şalaru, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

 • Insusi domnul un traseist politic.A schimbat cateva partide prin Iasi pana a ajuns in functie.
  Comisia cea mai importanta care trebuia facuta este cea anticoruptie,restul sunt apa de ploaie.Sunt probleme in invatamant care trebuie rezolvate nu bagate sub pres.
  Depolitizarea este doar de fatada-sunt aceeasi directori de scoli si inspectori care au trecut de la un partid la altul pentru a-si tine functiile.Rusinops dar adevarat.Sa nu aiba voie un director sau inspector sa fie mai mult de 1,2 mandate.Restul e nesimtire!!

 • Membru ALDE?
  Si vorbeste despre depolitizare?
  Poate da un exemplu dandu-si demisia si scapand astfel sistemul de invatamant de o persoana ancorata politic.

 • Asa doriti sa depolitizati invatamantul, domnule, prin demiterea tuturor directorilor de scoli, cluburi ale copiilor, care nu sunt membrii de partid rosu sau rozaliu (cam ce culoare are ALDE ??). Rusine sa va fie ca veniti cu asemena ineptii. Cand le vom vedea pe toate matracucile de la ISJ ca nu mai fac sluj in fata d-lui lacatus sau ce o fi fost Nistor la viata lui, atunci sa vorbiti !

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Unul muncește de zor iar alții se fălesc cu re­a­lizările. Asta spun bâr­fi­torii din vestul…

15 ore ago

Bulina albă

Georgeta Manolache, coordonatorul Clubului AC Străjerii Lupeni Pentru organizarea unei noi ediții a Maratonului Straja,…

15 ore ago

Bulina neagră

Laurențiu Măcinic, de 30 de ani, din București Pentru că a fost arestat preventiv de…

15 ore ago

Declic a „detonat” barajul de la Mihăileni

ONG-iștii au obținut în instanță suspendarea lucrărilor la investiția hidrotehnică   Adriana Năstase Dat ca…

15 ore ago

Polițistul acuzat de furt, condamnat pentru instigare la mărturie mincinoasă

Agentul de la Poliţia orașului Simeria fusese reclamat de proprietarul unui autoturism, parcat în zona…

15 ore ago

Șofer băut, „turnat” de propria soție

Bărbatul s-a certat cu consoarta și a plecat de acasă cu mașina cu gândul să…

15 ore ago