Categories: Actualitate

Vrăjitorul oficial al Noii Zeelande a fost concediat după 23 de ani

Timp de mai mult de două decenii, orașul neozeelandez Christchurch a „beneficiat” de serviciile unui individ cu o poziție unică în guvernele moderne – Vrăjitorul Oficial al țării.

Ian Brackenbury Channell, vrăjitorul Noii Zeelande, a primit timp de peste 23 de ani un salariu de 16,000 de dolari pe an, responsabilitățile funcției acestuia fiind „acte de vrăjitorie și alte servicii vrăjitorești”. Din păcate pentru el și pentru turiștii atrași de aspectul „fermecat” al țării, consiliul orașului unde misticul activează a decis că va încheia colaborarea cu acesta.

Conform unui reprezentant al primăriei care a luat decizia, „consiliul este recunoscător pentru contribuțiile speciale de neprețuit pe care Vrăjitorul l-a adus vieții culturale a orașului nostru, iar acesta va fi întotdeauna o parte a istoriei noastre.”

Același reprezentant a clarificat motivul concedierii Vrăjitorului ca făcând parte dintr-o încercare de a schimba percepția turistică a zonei, revitalizând orașul într-un „oraș vibrant, divers și modern, atractiv pentru rezidenți, vizitatori domestici și internaționali, afaceri noi și muncitori calificați.”

Între magie și PR

Channell s-a născut în Londra în 1932, iar de-a lungul timpului a avut multe apariții publice ca „vrăjitor local”. Acesta ieșea des la manifestații, predominant în cazul secetelor sau altor probleme naturale, unde dansa dansul ploii și făcea tot felul de ritualuri amuzante pentru distracția localnicilor.

Ca dovadă că nu se ocupă cu magia neagră, norocul a început să îi surâdă lui Channell după ce s-a mutat în Nouă Zeelandă, dar nu în primii ani.

Pe când excentricitățile sale i-au adus eventual o poziție oficială în consiliul orașului, primele ieșiri publice au fost întâmpinate cu rezistență de către consiliu, aceștia încercând să îl aresteze de mai multe ori. Cu toate astea, publicul a început să îl placă din ce în ce mai mult, acesta atrăgând atenția autorităților asupra unor probleme reale din comunitate.

Odată cu începerea filmărilor trilogiei Lord of the Rings, Nouă Zeelandă a devenit peste noapte cea mai populară destinație turistică timp de ani de zile, iar vrăjitorul local a ajuns și el, inevitabil, din ce în ce mai popular cu turiștii.

Channell a fost declarat o „operă de artă ambulanță” de către Asociația Directorilor de Galerii de Artă din Nouă Zeelandă, iar website-ul orașului încă se laudă că este singurul oraș din lume cu propriul vrăjitor încă din 1982.

Mike Moore, prim-ministrul Noii Zeelande timp de 59 de zile în anul 1990, s-a declarat îngrijorat că responsabilitățile vrăjitorului nu acopereau decât orașul Christchurch, așa că l-a declarat oficial o comoară națională și „Vrăjitorul Noii Zeelande, Antarcticii, și altor zone relevante”.

Channell susține că „problema este că ei [consiliul local] nu mă plac pentru că sunt birocrați bătrâni, iar toată lumea mă place pe mine, și nimeni nu îi place pe ei.”

Acesta a mai declarat că unul din motivele pentru care se dorește eliminarea sa este că a participat la mai multe proteste de conservare a unor clădiri istorice din oraș, lucru care s-ar împotrivi unor afaceri imobiliare ale mai multor indivizi din consiliul local.

Cu excepția acestor proteste, prezența publică a Vrăjitorului a început să fie mai redusă în ultima vreme, atât din pricina pandemiei, cât și din cauza faptului că nimeni din consiliu nu i-a mai răspuns la propunerile de dezvoltare turistică.

Chiar dacă Channell nu va mai fi plătit începând de anul viitor, vrăjitorul nu se simte restricționat, ci doar puțin încurcat, susținând că își va continua aparițiile publice tot restul vieții și că „vor trebui să mă ucidă că să mă oprească.”

Încearcă și tu magia câștigului și vezi ce premii fermecate poți câștiga: https://www.princesscasino.ro/all-games

 

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago