Vor sã schimbe si viceprimarul PNL din Aninoasa

Nicolle Ebner

Cinci consilieri locali din oraşul Aninoasa, doi PSD, doi PNG şi un liberal,  a cărui excludere din partid a fost aprobată în luna aprilie a acestui an, au iniţiat un proiect de hotărâre, prin care cer schimbarea din funcţie a viceprimarului PNL, Mihăiţă Petru Nistor. Propunerea, unicul subiect pe ordinea de zi, va fi discutată în şedinţa extraordinară a Consiliului Local Aninoasa, de astăzi.  

Motivele invocate de iniţiatori
După Deva, Hunedoara, Petrila, a venit şi rândul viceprimarului PNL din oraşul Aninoasa să intre în colimatorul unor consilieri locali (Florian Gheorghe Cocotă şi Mariana Feier de la PSD, Lucian Corlan şi Ion Sfia de la PNG şi Daniel Florin Lic, fost PNL), care vor să-l schimbe din funcţie şi să-l înlocuiască cu unul dintre iniţiatorii proiectului, respectiv Florian Gheorghe Cocotă. Viceprimarul Mihăiţă Nistor afirmă că, potrivit notei de fundamentare, iniţiatorii proiectului de hotărâre îl acuză că a înşelat încrederea cetăţenilor şi nu a invitat membrii comisiei de urbanism la şedinţele acesteia. Liberalul spulberă din două vorbe motivele invocate de consilieri. „În primul rând, ca preşedinte al comisiei de urbanism, pot pune la dispoziţia tuturor procesele verbale încheiate la toate şedinţele comisiei, procese verbale care confirmă prezenţa consilierilor la discuţii şi pe baza cărora aceştia şi-au ridicat indemnizaţiile lunare. Cât despre faptul că am înşelat încrederea cetăţenilor, această acuzaţie o vom proba cu toţii, la alegerile din 2012”, a declarat Mihăiţă Nistor, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

Consilieri cu datorii la bugetul local
Cunoscut ca fiind cel mai aprig adversar şi critic al primarului oraşului Aninoasa, Ilie Botgros, viceprimarul liberal crede că nici acesta nu este străin de schimbarea plănuită de cei cinci consilieri locali, însă „grosul” i se trage de la faptul că, de curând, a descoperit că toţi cei cinci consilieri: „sunt şantajabili şi au venit, în consiliul local, pentru interese economice, lucru care, pentru mine, este foarte grav. În loc să fie primii care să contribuie la binele comunităţii, ştiut fiind faptul că primăria este în pragul falimentului, consilierii privează bugetul local de sute de milioane de lei vechi, reprezentând taxe şi impozite neachitate pe locuinţe. Am descoperit şi falsuri în declaraţiile de avere, în sensul că, unii dintre ei, la alegeri au declarat o situaţie a bunurilor şi proprietăţilor, iar după alegeri, alta. Cu oameni care sunt şantajabili, care nu au caracter şi nu reprezintă interesul cetăţenilor, nu poţi merge la drum sau să faci politică de bun simţ”, mai spune viceprimarul liberal.

„În loc să scoată primăria din faliment“
În Consiliul Local Aninoasa sunt 13 consilieri, iar viceprimarul Mihăiţă Nistor spune că doar Divinitatea este cea care ştie cum îi va fi soarta. În cazul în care va fi schimbat din funcţie, liberalul va ataca hotărârea în Contencios administrativ. Preşedintele filialei judeţene PNL Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, este mai încrezător în forţele colegului său de partid şi susţine că acesta nu va fi schimbat. „În loc să se ocupe de proiecte serioase, prin care să scoată administraţia locală din faliment, ei se comportă ca nişte copii de grădiniţă”, este de părere Moloţ.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago