Vor aprinde primarii luminițele de sărbători?

Adriana Năstase

Anul acesta vom avea luminițe de Crăciun în centrul localităților hunedorene? Asta se întreabă mulți dintre locuitorii județului, acum când facturile la curentul electric au luat-o razna. Ce spun primarii, aflăm în cele ce urmează.

Să fie oamenii fericiți
Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, sus­ține că iluminatul festiv nu va lipsi în reșe­dința de județ, în această iarnă. „Cu siguranță vom avea luminițele de sărbători. Am dis­cutat cu alți primari din țară și ei au spus că vor aprin­de decorațiunile de Crăciun, pentru că oamenii trebuie să fie bucuroși, fericiți. Și, vreau ca devenii să fie fericiți, de aceea vom avea insta­lațiile electrice de sărbători. Nu vom face ri­sipă”, spune edilul șef al Devei, Florin Oancea.

La Hunedoara, primarul Dan Bobouțanu spune că luminițele, decorațiunile de săr­bă­torile de iarnă nu vor fi aprinse pe toate străzile municipiului, ci doar pe bulevardul Dacia și în zona pietonală Corvin.
„Instalațiile electrice sunt pe sistem LED, nu consumă mult. Hunedorenii merită să se bucure și de sărbătorile de iarnă, de aceea vom avea și în acest an decorațiunile de Crăciun. Nu renunțăm la asta! Și, avem și o surpriză pentru hunedoreni, un spectacol special de lumini”, a afirmat Dan Bobouțanu, primarul Hunedoarei.
La Brad, primarul Florin Cazacu spune că încă nu știe exact câte decorațiuni vor fi funcționale, cu siguranță nu așa de multe ca în anii trecuți.

Un „NU” hotărât
Primarul din municipiul Orăștie, Ovidiu Bălan, a declarat că iluminatul de sărbători nu va fi prezent pe toate străzile din oraș, doar în centru și câteva străzi. „Nu mă sperie factura la energia electrică, toate becurile sunt pe LED”, susține Ovidiu Bălan. Primarul din Hațeg, Adrian Pușcaș, dă asigurări că nu vor lipsi de sărbători luminițele care îi încântă pe locuitorii orașului. „Economisim pe de-o parte, cheltuim pe altă parte. Înlocuim tot iluminatul public din oraș cu Led-uri, deci vom face economii de acum înainte. Lu­mi­nițele de sărbători vom avea doar în centru. Vom face o rectificare bugetară și vom aloca banii necesari pentru asta”, a spus primarul din Hațeg.
Marius Omotă, primarul comunei Ilia, este hotărât să nu pornească în acest an ilu­minatul de sărbători. „Decorațiunile sunt montate dar nu le vom conecta la curentul electric, deoarece facem economie. Lunar, trebuie să plătim o factură pentru energia electrică consumată cu iluminatul public și instituție în valoare de 30.000 de lei”, a spus Marius Omotă.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la noi, cu ceva funcție pe la o instituție…

19 ore ago

Ne-am speriat degeaba! Ministrul Energiei spune că „taxa pe soare” este un fake news

Adriana Năstase Ministrul Energiei, Virgil Popescu (foto), a negat luni că statul va introduce o…

19 ore ago

Bulina albă

Natalia Intotero, parlamentar PSD de Hunedoara Pentru că a reușit să-l aducă pe europarlamentarul Guido…

19 ore ago

Bulina neagră

Emil F., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost condamnat pentru lovire și alte violențe,…

19 ore ago

A plecat de acasă și l-a lăsat cu doi copii

O hunedoreancă de 24 de ani a fost dată dispărută de concubinul ei, la trei…

19 ore ago

Bărbat lovit cu barosul și călcat cu mașina

O petrecere a fost la un pas de a sfârși cu o tragedie după ce…

19 ore ago