Categories: Electorale

„Voi înfiinţa patru cabinete parlamentare în Simeria, Geoagiu, Certej şi Orãştie“

– Doamna Natalia Intotero, cum au fost aceste trei săptămâni de campanie?
– Am făcut ceea ce mi-am propus. Am luat la pas Colegiul Simeria – Orăştie – Geoagiu. Am intrat în politică să ajut oamenii. Ştiu că nu au nevoie de promisiuni. Aşadar, am mers în fiecare comună, în fiecare sat. Ştiam care sunt problemele, dar să vorbesc cu locuitorii, să îi ascult, a fost cu totul altceva. Am găsit oameni necăjiţi, apăsaţi de griji. Chiar şi aşa, românii noştri sunt frumoşi. Pot spune că m-am îmbogăţit sufleteşte. Am fost la Sanatoriul din Geoagiu, la spitale, la fabrici, prin sate. În urmă cu două săptămâni, am avut dezbateri cu medicii spitalelor din Orăştie şi din Simeria, dezbateri la care l-am avut alături şi pe Florian Bodog, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Am discutat, împreună cu medicii, despre cum putem menţine servicii de sănătate de calitate. Media spitalelor trebuie crescută, astfel încât să obţinem bani mai mulţi de la buget. Mai apoi, am avut o întâlnire, alături de autorităţile locale, şi cu Iulian Matache, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. Am discutat despre proiectele pe bani europeni care pot ajunge în judeţul Hunedoara. Împreună cu Victor Opaschi, secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii, am vizitat Cetăţile Dacice. Ne luptăm pentru trecerea acestora în administrarea Consiliului Judeţean, ceea ce ar fi o mare realizare şi un mare plus pentru judeţul nostru.

– Doamna Intotero, veţi fi un parlamentar prezent în judeţ?
– Da, hunedorenii mei mă vor vedea foarte des. Sunt un om al locului. De altfel, voi înfiinţa patru cabinete parlamentare în Simeria, Geoagiu, Certej şi Orăştie. Aici, voi strânge toate problemele satelor din împrejurimi. Aşa cum am mai spus, problemele locuitorilor vor ajunge cu mine la Bucureşti. Şi mă voi strădui să le rezolv. Vă daţi seama că, în momentul în care o să am patru cabinete parlamentare, voi veni săptămânal în judeţ. Am cunoscut atâţia oameni minunaţi zilele acestea! Mă voi implica în învăţământ, pentru că sunt cadru didactic şi ştiu că aceşti copii sunt viitorul nostru. Avem comunităţi de romi care trebuie integrate în societate. De altfel, programul USL pentru 2012-2016 prevede acordarea unei mese calde elevilor din ciclul primar. În acest fel, copiii din mediile sărace pot să beneficieze de o masă pe zi în cadrul şcolii. Locurile de muncă sunt o problemă, nu numai în Hunedoara, ci peste tot în ţară. Sperăm ca mina de la Certej să se deschidă în condiţii optime pentru locuitorii comunei. Aşa, vom avea 3.000 de locuri de muncă.

– Doamnă Intotero, care este cea mai mare problemă a Colegiului Simeria-Orăştie-Geoagiu?
– Necazul cel mai mare este sărăcia. Lipsa locurilor de muncă este de altfel o problemă peste tot în ţară. Oamenii trăiesc din agricultura de subzistenţă. Îmi propun ca în cabinetul de la Geoagiu să ofer sprijin pentru accesarea proiectelor pe bani europeni. La Geoagiu, avem şi Colegiul Agricol, unic în judeţ. Ne putem ţine specialiştii acasă! Şi putem creşte frumos! Venim după patru ani grei, de criză, ani în care banii au ajuns discreţionar în judeţele care au fost ale PDL-ului. Aceste practici trebuie să înceteze. Vocea celor mulţi trebuie să se facă auzită.

Facem un exerciţiu: vreau să explicaţi cititorilor noştri, foarte pe scurt, de ce v-aţi vota pe dumneavoastră? Atenţie, nu de ce să vă voteze oamenii, ci de ce v-aţi vota pe dumneavoastră!
– Pentru că eu mă cunosc. Eu nu cer voturile nimănui, eu explic ce vreau să fac. Nu mă interesează să mă îmbogăţesc, fiindcă nu duc cu mine averea… Bogăţiile materiale sunt trecătoare. Mă interesează în schimb ca, atunci când va veni vremea, să mă pot uita în ochii copilului meu fără să îmi fie ruşine cu ceea ce am făcut. Nu vreau să vină o vreme în care copilul meu să îmi reproşeze că nu am făcut nimic pentru el!

MesagerulHunedorean

View Comments

  • si pentru atita lucru trebuie sa te votam ?? asta este grija voastra ?? banii si birourile parlamentare.. de unde tot voi luati banii,, altceva mai sti sa faci >> sau numai sa te machiezi ??? este suficient pentru parlament Nu ???

  • A discutat cu medicii pe naiba...am vazut eu ce discutii a avut. A avut atatea functii in acesti ani si n-a facut nimic, acum vine sa ne spuna ca a fost greu in perioada de criza pentru ca PDLul oferea fonduri doar judetelor PDL... mai femeie, esti nebuna? Hai si tu cu un plan concret!

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

4 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

4 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

4 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

4 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

4 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

4 ore ago