Categories: Comunitate

Vocea străzii 06.09.2011

Corupţii din MAI rămân fără salarii?!
În primele opt luni ale acestui an, 1.852 de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor au fost acuzaţi de corupţie, adică cu 60 la sută mai mulţi decât în perioada similară a anului trecut. În prezent, aceştia sunt cercetaţi penal, au fost scoşi din funcţii, însă îşi primesc în continuare salariile. Pentru a afla părerea hunedorenilor vizavi de această situaţie, echipa VOCEA STRĂZII a făcut un sondaj, adresând oamenilor următoarele întrebări:
1. Credeţi că ar fi bine ca în perioada cercetării penale, poliţiştii, vameşii sau alţi reprezentanţi ai MAI care au fost acuzaţi de corupţie să nu mai fie plătiţi?
2. De ce?

Aurora Lihaci, 46 de ani, referent în economie:
1. Da, este corect.
2. Pentru că acuzaţia care li se aduce este destul de gravă, nu mai merită să fie plătiţi din banii publici. Iar dacă în cele din urmă li se demonstrează nevinovăţia, să li se returneze aceşti bani.

Lucian Sima, 36 de ani, asistent medical:
1. Da.
2. Părerea mea este că în MAI este nevoie de angajaţi care să-şi exercite cu seriozitate atribuţiile şi care să nu fie uşor de influenţat. Dacă, însă, sunt acuzaţi de corupţie, înseamnă că nu merită un astfel de post.  

Marius Agustinov, 38 de ani, electrician:
1. Da, este bine.
2. Pentru că, în general, cei acuzaţi de corupţie au încasat şpăgi mari. Cred că este suficient, nu mai au nevoie şi de salariile plătite din banii noştri, ai cetăţenilor.

Traian Covaci, 58 de ani, inginer:
1. Da.
2. Dacă ar fi fost puţini poliţişti acuzaţi de corupţie, te poţi gândi că undeva, la mijloc, ar putea fi o greşeală. Dar având în vedere că e vorba de foarte multe cazuri, este prea puţin probabil să fie toţi nevinovaţi. Touşi, sunt plătiţi din banii populaţiei.

Elena Muradin, 64 de ani, pensionară:
1. Da.
2. Pentru că e vorba despre o lege încălcată. Şi mai mult, acuzaţia se aduce unor persoane de la care te-ai aştepta să fie mai corecte. De aceea nu mai merită salarii.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • ...cum explică poliţistul,vameşul,etc,la un venit lunar, de bugetar, că are avere două case,nou construite,două maşini şi alte afaceri!!!....am impresia că au multiplicator de averi ,la uşa soacrelor,că prea-s bogate,batăle vina

Recent Posts

ANUNŢ

LICHIDATOR judiciar solicită oferte pentru asigurarea serviciilor de pază a patrimoniului societăţii CORVIN FOTOVOLTAIC S.R.L.,…

6 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un personaj din zona noastră i-a făcut un cadou frumos iu­bitei sale…

13 ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că reușește, cu toată opoziția celor din Coaliția anti…

13 ore ago

Bulina neagră

C.E.R., acuzat de tentativă de omor Pentru că împotriva sa a fost declanșată urmărirea penală…

13 ore ago

Când ești bun, ești bun! Florin Maxim rămâne la Hunedoara pentru următorii trei ani!

Antrenorul principal al Clubului Corvinul 1921 Hunedoara a acceptat propunerea prelungirii contractului existent şi va…

13 ore ago

Nu le mai ajung banii nici lor! Polițiștii locali ies în stradă

Poliţiştii locali protestează, astăzi, în faţa Guvernului, având mai multe so­li­citări de natură financiară, dar…

13 ore ago