Categories: ActualitateFlash

Viorel Arion, martor la Curtea Supremă, în dosarul Vlasov

Natalia Bumbac

Fostul primar al municipiului Hunedoara, Viorel Arion (foto), va fi audiat în calitate de martor în dosarul lui Mihail Vlasov, fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) a României. Dosarul se judecă în apel la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).
În acest dosar vor fi audiaţi ca martori mai mulţi politicieni de la vârf, printre care Alina Gorghiu, copreşedinte al PNL, Florin Iordache, preşedintele Camerei Deputaţilor, Victor Babiuc, fost ministru al Apărării ş.a. Viorel Arion va trebui să se înfăţişeze în instanţă pentru a da declaraţie de martor în data de 16 noiembrie. Fostul edil era deputat pe vremea când s-au petrecut faptele anchetate în acest dosar.
Dosarul în care fostul preşedinte al CCI a României este acuzat de dare de mită a fost trimis în judecată în 15 iunie 2015 de DNA. Mihail Vlasov este acuzat că în calitate de preşedinte al CCI a României, i-a cerut unui parlamentar să promoveze un proiect de lege, de care era interesat în nume personal. Actul normativ făcea referire la registratorii comerciali şi activitatea de înregistrare în registrul comerţului. Din datele procurorilor, cererea lui Vlasov a fost făcută în condiţiile în care CCI a României intenţiona să preia Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. În schimbul susţinerii proiectului legislativ, fostul preşedinte al CCI a României i-a promis parlamentarului o funcţie în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României, mai arată procurorii DNA. Curtea de Apel Bucureşti, instanţa care a judecat dosarul în fond, l-a achitat pe Mihail Vlasov, arătând că nu există probe că acesta a săvârşit infracţiunea de care-i acuzat. Procurorii DNA au atacat sentinţa cu apel, dosarul fiind trimis la ÎCCJ spre judecare.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

6 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

6 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

6 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

6 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

6 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

6 ore ago