Categories: EvenimentFlash

Violul, pedeapsa aplicată femeilor

Livia Botici

Sărăcia, consumul de alcool, lipsa educaţiei şi uneori cheful de distracţii sunt principalele cauze care duc, aproape de fiecare dată, la violenţă, fie ea fizică, psihică sau dusă la extrem, până la violuri.

Au crescut abuzurile

De la începutul acestui an, la nivelul judeţului Hunedoara, oamenii legii au înregistrat 11 cazuri de viol. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul abuzurilor sexuale a crescut, în 2009 existând doar opt plângeri de acest fel. Potrivit declaraţiilor poliţiştilor, toţi violatorii au fost identificaţi, iar în prezent se află în arest preventiv, unde vor rămâne până atunci când magistraţii îi vor declara vinovaţi sau nevinovaţi. „Cazuistica de specialitate arată clar că violatorii sunt, de cele mai multe ori, infractori în serie, care nu se opresc decât în momentul în care legea îi împiedică să mai acţioneze. De asemenea, atunci când sunt în grup, violatorii abuzează sexual de o femeie pentru a demonstra prietenilor că şi ei pot, vor să demonstreze că sunt bărbaţi. De cele mai multe ori violurile se petrec pe fondul consumului de alcool, de droguri şi sunt foarte des întâlnite în mediile sărace, unde educaţia lipseşte cu desăvârşire”, a declarat psihologul Adriana Ciurdea.

Numai tată nu poate fi numit

Cele mai mediatizate cazuri au fost cel al unei fetiţei de 14 ani din Vulcan, care a fost abuzată sexual, săptămâna trecută, chiar de tatăl său, la marginea oraşului. Beat fiind, după ce a bătut-o cu pumnii şi cu picioarele, violatorul s-a năpustit asupra fiicei sale şi a violat-o de mai multe ori, apoi a abandonat-o pe câmp. Tot o fată de 14 ani a fost victima a trei bărbaţi din comuna Vaţa de Jos, care la începutul acestui an au violat-o în repetate rânduri. Abuzurile la care a fost supusă minora se petreceau într-o pădure de la marginea municipiului Brad. Cei trei filmau actele de viol şi o şantajau pe victimă cu înregistrările. Scopul acestor ameninţări era ca fata să nu depună plângere, dar şi pentru a mai întreţine relaţii sexuale cu ei. „Astfel de cazuri ajung destul de des în centrul nostru. Cu ceva timp în urmă, am primit o femeie, destul de tânără, care ne-a mărturisit că a fost violată şi bătută. Am fost foarte surprinşi atunci când am aflat că ea fusese supusă la agresiuni sexuale chiar de către soţul său”, a declarat Laura Ivaşcu, asistent social în cadrul Centrului de urgenţă pentru femeile şi copiii abuzaţi din Deva.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

16 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

16 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

16 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

16 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

16 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

16 ore ago