Categories: Eveniment

Vili Rupa în cursa pentru dreptate!

Cristina Ghenea

După mai bine de un deceniu de lupte împotriva statului român, după ce a câştigat procesul în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), în urma căruia a fost despăgubit cu 42.000 de euro, Vili Rupa (foto) nu-şi găseşte liniştea până când nu sunt pedepsiţi cei care sunt vinovaţi pentru acuzările ce i-au fost aduse pe nedrept în urmă cu 12 ani şi pentru maltratările pe care a trebuit să le suporte.

Un nou proces pentru revizuirea dosarului

Vili Rupa s-a prezentat ieri, în faţa Tribunalului Hunedoara, pentru revizuirea dosarului de acum 12 ani, în care a fost acuzat de trafic de stupefiante. Rupa se declară nevinovat şi nu poate avea linişte până când nu se va face dreptate. El îşi aminteşte cum în 1998
a stat în arest timp de 81 de zile, timp în care a fost nevoit să îndure maltratări fizice şi psihice. De atunci, se află într-o continuă luptă pentru dreptate, împotriva statului român.

O nouă amânare

Procesul de ieri a fost încheiat cu decizia judecătorului de amânare a întâlnirii până în data de 30 martie anul curent, din cauza absenţei avocatului pe care Vili Rupa l-a primit din oficiu. „Nu-mi permit să-mi plătesc un avocat care să mă reprezinte, deoarece nu am nici un venit”, a declarat Rupa.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • VAM SPUS CA PROCUROREA CARE A FACUT PARTE IN PROCES A FOST SI IN URMA CU 12 ANI CAND AM FOST CONDAMNAT NEVINOVAT,NU ESTE CORECT AR FI TREBUIT SA FIE ALT PROCUROR IN COMPLETUL DE JUDECATA,ESTE ADEVARAT CA COMANDANTUL DE POLITIE MIA INTERZIS SA MUNCESC SI NU IMI POT PERMITE UN AVOCAT.CRED CA VA AVEA CURAJ AVOCATUL DIN OFICIU SA RESPECTE DREPTURILE MELE.

  • procurorul nu face parte din completul de judecata si nu hotaraste in privinta condamnarii.
    l-a luat naiba pe avocatul ala din oficiu, cu un asa client ...

  • Atunci cand ai fost condamnat ,cand ai fost victima unor abuzuri grave care ti-au dat viata peste cap ,cand tu stii foarte bine ca ti s-au facut o multime de inscenari si ca de fapt esti nevinovat ,e foarte greu sa fii un client docil si bland pentru un avocat.In acest proces sunt implicate persoane care au avut legatura cu deciziile incorecte care au fost pronuntate in cazul Vili Rupa.Faptul ca procesul a fost judecat gresit e dovedit de hotararea CEDO si decizia Inaltei Curti.Rejudecarea acestui proces este ceea ce doreste Vili si stabilirea cu aceasta ocazie a nevinovatiei sale.Foarte putini oameni au puterea sa continue acest tip de lupta .Cei mai multi nu o incep sau o abandoneaza.Vili nu accepta sa fie asa si merge mai departe .E greu de inteles ce face el?Ar trebui sa renunte?Poate da ,poate nu.Dupa cum pare VILI nu e genul care renunta.eU AI DORESC SA INVNGA.

  • RUPA, iar incepi? O sa umplii spatiile cu comentarii...Of mai Vili mai,,da de ce nu te duci tu la munca ?

  • Vaiiii...asta e peste tot...
    Uitai cand te punea Toma de la Casito sa rupi picioarele si mainile la oameni? Zi ma...fi sincer...criminalule!

  • chiar in hotararea data de cedo scrie ca era un om extrem de violent, care batea pe gardieni si pe colegii de penitenciar. ce sa mai zic altceva ?! ...

  • DACA VOI ATI FI MANCAT IARBA, RADACINI ,CRENGI SI FRUNZE,ATI MAI FI AVUT CURAJUL MEU DE A MERGE LA RAZBOI CU STOMACUL GOL,RUSINE SA VA FIE VOUA CARE NU VRETI SA INTELEGETI CA EU AM DEMONSTRAT IN ACEST ORAS CA INTERLOPII CU LEGITIMATII DE LA STAT CONDUC JUDETUL,CINE SUNT INTERLOPII CU LEGITIMATII DE LA STAT,POLITISTII ,PROCURORII SI JUDECATORII,CONSILIERII SI PRIMARII,PENTRU CA AU INCALCAT LEGEA CU BUNA STIINTA.

  • MAI VILI ESTI DE LA MINE DIN CARTIERUL MICRO 7 DAR ESTI O JIGODIE DUTE MAI LA MUNCA NU MAI PLINGE ATIT,BANI DE PORTAVOCE AI AVUT,AI UITAT CIND TE BATEAI IN CARTIER CU VECINII,CIND VENEA POLITIA ERAI VIOLENT LA ERA FRICA DE TINE TU ALA SMECHER,ERAI PLATIT DE UNU SI ALTU SA BATI OAMENI,CINE NU TE CUNOASTE TE CREDE DAR EU AM COPILARIT CU TINE SI TE CUNOSC DESTUL DE BINE ASA CA DUTE LA MUNCA MILOGULE.

  • El...care a schilodit atatia oameni...vrea sa i se faca dreptate. Nu ti-e rusine ma vili pili?

    Si voi jurnalistilor...mai documentati-va inainte de a scrie despre asemenea specimene!

    Rusine!

  • VAD CA VOI INSTIGATI OMUL LA REVOLTA,CINE SUNTETI VOI,SECURISTI COMUNISTI,NU SUNTETI DIN CARTIER,NU SUNTETI VECINI CU MINE,IN AREST AM FOST LEGAT IN LANTURI LA MAINI SI PICIOARE SI O BARA DE FIER LEGATA DE LANTURI,TIMP DE 81 DE ZILE,AM FOST BATUT DE SAREA SANGE DIN MINE CA DIN ROBINET,SI VOI ZICETI CA EU AM BATUT POLITISTI CAND EU ERAM LEGAT IN LANTURI,VOI SUNTETI ADEVARATII SECURISTI,SI ATI FACE BINE SA VA DATI NUMERELE DE TELEFON SI NUMELE ADEVARAT.
    MIE MIE RUSINE PENTRU CA AM AJUNS UN CAZ SOCIAL DUPA RAZBOIUL CARE LAM DUS PANA ACUM IMPOTRIVA INTERLOPILOR CU LEGITIMATII DE LA STAT.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago