Categories: Sport

Viitorul gimnasticii sunã bine

Ciprian Marinuţ

Cu trei devence în lot, echipa de gimnastică junioare a României s-a instalat în fotoliul de lideră a Campionatului European din Belgia, după prima subdiviziune a concursului de calificări, desfăşurat ieri.
Alina Ştefania Stănilă, de la CNS CSS „Cetate”, a fost pe primul loc şi la individual compus şi la sărituri, iar Andreea Munteanu, tot de la Deva, s-a clasat prima la bârnă. Clasamentele sunt provizorii şi pot fi schimbate de gimnastele din subdiviziunile doi şi trei, care au intrat în competiţie după închiderea ediţiei.

Start în forţă

Tricolorele mici au apărat cu succes reputaţia gimnasticii româneşti, fiind vedetele primei subdiviziuni a Europenelor de la Bruxelles. Gimnastele, antrenate în Centrul Olimpic de la Deva de Cristian Moldovan, Lăcrămioara Moldovan şi Gheorghe Orban, au acumulat 161.037 puncte, după cele patru aparate, şi au devansat echipele din Marea Britanie – 160.121, Ucraina – 156.395 şi Suedia – 152.197. Şi în ierarhiile individuale, româncele au acaparat locurile unu în toate clasamentele, cu excepţia celui de la paralele. Alina Ştefania Stănilă, de la Cetate Deva, a fost lideră la individual compus (51.965 puncte) şi la sărituri (13.687). Andreea Zarzu (13. 900) a ocupat prima poziţie la sol, iar Andreea Munteanu, de la Cetate, a fost lideră la bârnă cu o notă de „senioare” – 14.300. De altfel, româncele au ocupat şi următoarele trei locuri în clasamentul de la bârnă, Alina Stănilă fiind pe doi, Miriam Aribăşoiu (Cetate Deva) pe trei, iar Cristina Munteanu pe patru. În subdiviziunile doi şi trei, desfăşurate aseară târziu, au concurat gimnaste puternice din Rusia, Germania, Italia, Franţa şi Spania, iar locurile fetelor noastre au fost ameninţate. Cu siguranţă însă, echipa României va fi în finala de opt şi Alina Stănilă a prins primele 24 de locuri la general, pentru a se califica în finala la individual compus. În plus, mai mult ca sigur, măcar câte o româncă se va fi calificat în finalele de la sol, bârnă şi sărituri. Finala la individual compus junioare este programată mâine, iar finalele pe aparate vor avea loc duminică.

Senioarele, la primele emoţii

Tot ieri, înaintea concursului de junioare, a avut loc antrenamentul oficial al senioarelor. Fiecare echipă a avut la dispoziţie câte 13 minute la fiecare aparat, pentru a se acomoda cu condiţiile de concurs. Sandra Izbaşa, Cătălina Ponor, Larisa Iordache, Diana Bulimar şi Raluca Haidu, de la Cetate Deva, au impresionat juriul şi adversarele, sub privirile atente ale antrenorilor Octavian Belu, Mariana Bitang, Lucian Sandu şi Marius Vintilă. Tricolorele au demonstrat consistenţă şi siguranţă în execuţii şi au confirmat că sunt între marile favorite la medalii. „Repetiţia generală a decurs perfect. Îmi doresc să facem acelaşi lucru şi la concurs”, a spus Cătalina Ponor la sfârşitul „podiumului oficial”. „Nici noi, nici adversarele nu am executat exerciţiile de top şi cred că bomba va fi la Olimpiada”, a adăugat Sandra Izbaşa. Senioarele vor avea concursul de calificări, azi, echipa României fiind în subdiviziunea 1 cu Italia, Danemarca, Austria, Polonia, Rusia şi Croaţia. Competiţia senioarelor va continua sâmbătă, 12 mai, cu finala pe echipe (15.00-17.00), iar duminică, 13 mai va fi finala pe aparate (14.00-16.30).

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

o zi ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

o zi ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

o zi ago