Categories: Sport

Victorie tricoloră cu contribuţie deveană, în Italia

Ciprian Marinuţ

Gimnastele Laura Jurcă, Anamaria Ocolişan şi Andreea Iridon, legitimate la CNS „Cetate” Deva, au pus umărul la victoria echipei României la competiţia „Coppa Novara”, disputată în weekend, în Italia, cu participarea ţării gazdă, Belgiei şi Spaniei. Cele trei sportive de la clubul devean au trecut cu bine şi de această ultimă verificare a tricolorelor înaintea Campionatului Mondial de la Glasgow (23 octombrie-1 noiembrie) şi au şanse mari de a fi în lot şi la competiţia majoră a acestui an.

Utile echipei
România, reprezentată de Larisa Iordache, Diana Bulimar, Anamaria Ocolişan, Laura Jurca, Silvia Zarzu şi Andreea Iridon, a ocupat primul loc, cu un total de 226,500 puncte. Pe locul secund s-a situat Italia – 225,150 puncte, urmată, la rândul ei, de Belgia – 218,550 puncte şi Spania – 211,200 puncte. Cele mai multe puncte pentru tricolore le-au realizat Larisa Iordache, care a câştigat şi competiţia la individual compus, şi Diana Bulimar, situată pe locul patru în ierarhia individuală. Gimnastele de la CNS „Cetate” au fost utile echipei şi au ocupat locurile trei, patru şi şase în ierarhia pe puncte din  cadrul lotului tricolor. Ele au fost competitive şi în faţa adversarelor, dar s-au situat în afara podiumului la individual compus, astfel: Laura Jurcă (locul 7), Anamaria Ocolişan (locul 9) şi Andreea Iridon (locul 24, dar a concurat la doar două aparate).

Sărituri de top, paralele cu probleme
Punctul forte al echipei noastre l-au constituit săriturile, cu un total de 58.850, scor care a fost determinant în obţinerea victoriei finale, la numai 1.350 puncte de echipa Italiei. La acest aparat o contribuţie importantă au avut şi Laura Jurcă (14.800) şi Anamaria Ocolişan (14.700). La celelalte aparate, duelul cu Italia a fost echilibrat, tricolorele având avantaj doar la bârnă şi fiind întrecute la paralele şi sol. Andreea Iridon ar putea fi una dintre soluţiile echipei României la paralele, întrucât ea a prezentat un exerciţiu bun, dar mai are încă de realizat suficiente retuşuri. La individual, Larisa Iordache a fost de departe cea mai bună, evoluând cu dezinvoltură şi cu… zâmbetul pe buze, dominând toate aparatele. Lidera echipei României a realizat un scor total apropiat de 60.00, similar cu cel de la Campionatele Mondiale de la Naning (China), de anul trecut.
Antrenorul Lucian Sandu a afirmat că întrecerea din Italia a avut un rol important în evaluarea potenţialului echipei şi a precizat că obiectivul major al Campionatelor Mondiale este calificarea la Jocurile Olimpice. „A fost un foarte util test, care a reliefat foarte multe lucruri bune, dar şi acele elemente ce mai trebuie retuşate până la confruntarea de la Glasgow. În Scoţia, peste două săptămâni, obiectivul principal va fi calificarea la Jocurile Olimpice”, a spus Lucian Sandu.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago