Categories: Sport

Victoria noilor achiziţii

Ciprian Marinuţ

 Mureşul Deva a obţinut primul succes în meciurile amicale de verificare din această vară, 2-0 cu nou-promovata Fortuna Covaci, graţie golurilor reuşite de doi jucători aflaţi în probe.

 Pe drumul bun
Antrenorul Gică Barbu a schimbat formula de joc faţă de cea folosită la eşecul din primul amical, scor 1-3 cu FC Bihor, iar Mureşul a făcut un pas înainte în partida test cu echipa patronată de fiul fostului arbitru internaţional, Grigore Macavei. Cu opt jucători din vechea gardă şi cu trei fotbalişti aflaţi în probe în primul 11, formaţia deveană a fost vioara întâi a meciului de sâmbătă, de pe Stadionul Cetate, şi a dispus de nou-promovata Fortuna Covaci cu 2-0. Dincolo de scor şi de canicula care a afectat meciul, marele câştig al Mureşului a fost evoluţia noilor achiziţii, fiind evident că fundaşul Bălu şi mijlocaşul Spătaru (foşti Forex Braşov) au reuşit să convingă. S-a mişcat bine şi cu talent, şi atacantul Bajko, iar Sătmar şi J. Vajda au fost siguri şi limpezi la mijlocul terenului, astfel că Mureşul a controlat jocul fără probleme, în contextul în care replica Fortunei a fost modestă. Scorul a fost deschis de Spătaru (34), care a scăpat singur în careu şi a şutat imparabil, după ce Bajko a deviat cu capul pe spate o diagonală a lui Lintaru.

 Un veteran şi doi juniori
Scenariul reprizei secunde a fost similar cu cel al primei părţi, cu Mureşul la cârma jocului, doar că acum, în evidenţă au ieşit alţi trei jucători aflaţi în probe. Juniorii Grigorie şi Bogman de la Şcoala „Gică Popescu“ au avut un randament bun pe banda dreaptă, iar veteranul Marcel Şandor (fost antrenor – jucător la CFR Simeria) a demonstrat că ştie fotbal, pe banda stângă. De altfel, doi dintre cei trei au semnat şi faza golului doi: Şandor a centrat de pe extremă, iar Bogman (74) a reluat cu capul din plonjon de la şapte-opt metri şi l-a învins pe portarul advers. Partida revanşă se va disputa miercuri la Covaci.

 Mureşul Deva – Fortuna Covaci 2-0 (1-0)
Au marcat: Spătaru (34) şi Bogman (74)
Mureşul: I. Pârvu – Bălu, Dosan, Pistol, Salamon – Lintaru, Golguţ (‘30 – Sătmar), J. Vajda, Spătaru – E. Vajda, Bajko. Antrenor: Gheorghe Barbu. Au mai jucat: Horvath – A. Bud, Grigoruţă, Suciu, Bogman, Şandor.
Fortuna Covaci: Smaranda – Miheţ, Situwe, Ionilă, Purda – Lungu, Trandu, Brazazovan, Gherman – Dârvaru, Mohamed. Antrenor: Remus Steop.

 Jiul are „întăriri” de la Liga I
Dan Gogoşoiu, Alin Buleica, Dragoş Stoiu şi Alexandru Mirescu au fost împrumutaţi de către Universitatea Craiova grupării Jiul Petroşani, pentru un sezon. Gogoşoiu a făcut pregătirea în această vară cu echipa mare a Universităţii Craiova, pentru care, în sezonul trecut, a jucat în patru partide în prima ligă. Mirescu, Gogoşoiu şi Stoiu au terminat în această vară junioratul, în timp ce Buleica mai are un an de juniorat.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

8 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

8 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

8 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

8 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

8 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

8 ore ago