Veşti bune pentru pensionarii minieri

Maximilian Gânju

Aproape 10.000 de pensionari care au muncit în minele de cărbune şi beneficiau de gratuităţi la energia electrică şi termică vor primi aceste facilităţi şi în 2015. Anunţul a fost făcut, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută de senatorul UNPR din Valea Jiului, Haralambie Vochiţoiu (foto).
Parlamentarul spune că eforturile făcute împreună cu factori de decizie din cadrul celor două companii care administrează minele din Vale  au dus la rezultatul mult aşteptat pentru ortaci. „Pensionarii minieri vor beneficia şi în anul 2015 de acele gratuităţi de care au beneficiat şi în 2014, dar şi pe viitor. Vreau să vă spun că o pensie de miner întreţine nu doar familia acelui om, ci poate şi copiii şi familiile acestora. Era de datoria noastră ca, măcar aceste facilităţi să le păstrăm, să îndulcim pe cât putem viaţa acestor oameni. Perioada aceasta, 2015-2017, va trebui şi-mi asum, dacă voi fi parlamentar, să mutăm aceste facilităţi de la Ministerul Energiei la cel al Muncii, aşa cum se întâmplă în celelalte ţări. Minerii din Valea Jiului au contribuit la dezvoltarea României, iar astăzi, statul nu are dreptul să uite acest lucru”, a declarat senatorul UNPR. Vochiţoiu s-a angajat în faţa pensionarilor minieri încă de anul trecut că le va susţine cauza în privinţa gratuităţilor şi a intermediat chiar şi o întâlnire între liderii foştilor ortaci şi vicepremierul Gabriel Oprea pe această temă.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • VOTCHITOIU- se baga ca chilotii-n dos!!!Propaganda politica marca UNPR!! De ce nu a luptat pentru NEinchiderea Minelor din VJ??? L-a interesat doar pozitia lui!!Un hot cu legitimatie de toate culorile!! Pentru 50 de leipe vot acum minerii rabda de foame, pacaliti de VOTCAH-itoiu!!!UN Hooot...

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago