Categories: Sport

Verdict din fază fixă

Ciprian Marinuţ

Doi foşti jucători ai echipei de futsal Olimpic Simeria au fost rivali în derby-ul etapei a 15-a a Campionatului Municipal de Fotbal Amatori Deva, dar soarta meciului a fost decisă de o execuţie inspirată, din lovitură liberă, a unui alt fost fotbalist ce a activat la Minerul Certej şi CFR Simeria.

Mult fotbal, un singur gol
A.S. Electroconat şi Avantaje s-au mişcat cu talent pe piaţa transferurilor şi şi-au asigurat serviciile foştilor profesionişti Adinel Mihăiescu şi Alin Paul, care au făcut parte, până în decembrie, din lotul echipei de Liga I de futsal Olimpic Simeria. Cei doi au crescut şi mai tare „concentraţia” ex-fotbaliştilor pe metru  pătrat în duelul dintre cele două echipe, iar partida a avut toate ingredientele unui meci de bună calitate. S-a jucat cu ambiţie, angajament şi multă ştiinţă a fotbalului, fără a se face economie de efort. Şi a rezultat un meci alert, cu multe acţiuni de atac, ce au alternat rapid de la o poartă la alta, cu suspans şi adrenalină şi care a avut un gol şi trei bare.

Plus de viteză şi atenţie
Deşi noua achiziţie, Mihăiescu, e un fundaş, de forţă şi mai puţin mobil, AS Electroconat a avut parcă o viteză în plus faţă de Avantaje, la care „ofensivul” Alin Paul mai are nevoie de timp pentru a se integra. După o primă repriză cu ocazii mari la ambele porţi, încheiată fără gol, Joltvinschi (26) a deschis scorul cu un şut inspirat dintr-o lovitură liberă de la semidistanţă. Fostul jucător de la Minerul Certej şi CFR Simeria a şutat plasat, la semiînălţime, iar mingea a lovit bara şi a intrat în poartă şi AS Electroconat avea avantaj minim, 1-0. Avantaje a replicat prompt şi a asediat careul advers, însă atacurile lor au rămas fără efect pe tabelă. Majoritatea acţiunilor au fost oprite de atenta defensivă a electricienilor, iar când aceasta a fost depăşită a intervenit incredibil portarul Zmău sau bara, la şutul lui  A. Paul (32). E drept, că pe contraatac, AS Electroconat putea să mai marcheze de două ori, însă Joltvinschi (35) şi Băicoană (47) au ţintit şi ei bara.

AS Electroconat – Avantaje 1-0 (0-0)
A marcat: Joltvinschi (min. 26)
AS Electroconat: Zmău – Ad. Mihăiescu, Joltvinschi, Răducănescu, Davidoni, Băicoană – Nechitaru, An. Mihăiescu, Oprea, Giura.
Avantaje: Robciuc – A. Paul, Costaş, Sava, Doboş, Cl. Popa, Apostol, Torok, Mureşan, Vălăşutean.
Arbitrii: Florin Anca – Mihai Nacu.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

7 ore ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

7 ore ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

7 ore ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

7 ore ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

7 ore ago

Firmă din Petroșani lăsată fără încasări de o manichiuristă

Tânăra învinuită de delapidare a reușit să păgubească o societate co­mercială din municipiul Petroșani, cu…

7 ore ago