Categories: Actualitate

Vara a intrat în prelungiri la ştrandul din Geoagiu-Bãi

Magdalena Şerban

Deşi e toamnă din punct de vedere calendaristic, vremea bună şi soarele arzător nu par să dea înapoi prea curând. Aşa că weekendurile vor mai putea fi petrecute pe şezlonguri, cu o băutură rece lângă tine şi uleiul de plajă pe corp.

Încă verde la distracţie
Pentru cei care mai vor să se bălăcească în bazinele de la Geoagiu-Băi sau să se bucure de cocktail-ul de başi din Clubul Tarabostes, veştile sunt mai mult decât bune. „Vom ţine deschis complexul, atât cât vremea ne va permite. Din spusele meteorologilor, ne mai oferă un răgaz. A fost o vară plină, am avut lume venită nu numai din judeţ, ci şi din alte zone ale ţării. Festivalul-concurs «lleana Rus» a atras mulţi turişti, ceea ce nu a putut decât să ne bucure. Per ansamblu, recordul l-am înregistrat acum trei ani, cu cca. 180.000 de clienţi la ştrand, dar nu ne putem plânge nici anul acesta. Până acum, am estimat că ne-au călcat pragul în jur de 120.000 de persoane, multe fiind din judeţele Timiş şi Cluj. În general, oamenii preferau Băile Herculane, dar în acest an, se pare că ne-au descoperit. Serile de weekend au însemnat distracţie în club, când pe lângă invitaţii speciali, a rulat şi o serie de party-uri tematice. Continuăm în acelaşi registru, aşa că îi aşteptăm cu drag pe toţi cei care mai vor să se bucure de ştrand şi/sau de club, acum, pe ultima sută de metri”, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Doru Depcea (medalion), patronul complexului Băile Daco-Romane Geoagiu-Băi.

 

Pe urmele romanilor
Ştrandul de la Geoagiu-Băi este renumit pentru bazinele cu apă termală, iar calităţile curative ale acesteia sunt cunoscute din antichitate. Utilizarea băilor a devenit sistematică la începutul secolului XX, când au fost amenajate primele unităţi balneare: hotel, vile, bazine, băi la putină în spaţii acoperite, băi de nămol etc. De atunci şi până acum, istoria a mai scris o filă, ce-i drept, una modernă. Complexul Băile Daco-Romane a devenit una dintre principalele atracţii turistice ale staţiunii, ce au dus vestea locurilor minunate, mai departe. Drept urmare, staţiunii Geoagiu-Băi i-a fost decernat, la Bruxelles, premiul „Destinaţie de Excelenţă”, ceea ce înseamnă încă o teaptă urcată în drumul spre Europa şi nu numai.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • pacat ca la intrrare se plateste ptr 1-2 ore dupamasa un bilet intreag de 20 Roni cat ar costa bilet ptr toata ziua.Vi se pare normal o astfel de bisnista ordinara?se se i-a masuri va rog!ar trebui sa se plateasca jumate de bilet sau mai putin.Asa se plateste sin in Ungaria la bai nu ca la geoagiu-Bai.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

S-a pus de o alianță a săracilor cu duhul. Gurile rele din capitala regiunii cu…

6 ore ago

Bulina albă

Timeea Ștefănescu, sportivă din municipiul Vulcan Pentru că a obținut două medalii de argint și…

6 ore ago

Bulina neagră

Dănuț R., din municipiul Lupeni Pentru că a fost trimis în judecată de către procurori,…

6 ore ago

Primăria Șoimuș, bună de plată!

Au primit bani pentru refacerea comunei după calamități, dar i-au folosit pe altceva Primăria Șoimuș…

6 ore ago

Motivele pentru care anchetatorii lui Traian Berbeceanu au fost achitați de judecători. „Modalitatea în care și-au exercitat atribuțiile a fost una extrem de deficitară”

Procurorul Ioan Mureșan (foto dreapta), achi­tat pentru abuz în serviciu, repre­siune nedreaptă și fals intelectual,…

6 ore ago

Conducerea din Dobra a dat lovitura, din nou

Magdalena Șerban Odată utilizată, apa potabilă devine apă uzată. Sistemul de canalizare este folosit pentru…

6 ore ago