Categories: Actualitate

Vânzătorii ambulanţi de mărţişoare acuză administraţia din Deva de discriminare

Loredana Goangă

Ieri, în faţa biroului Serviciului Administrării Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei municipiului Deva, s-a iscat un scandal de zile mari. Problema a plecat de la faptul că mai mulţi comercianţi ambulanţi nu au putut să îşi închirieze un loc în zona dorită, pentru a-şi vinde mărţişoarele.

Veniţi din toată ţara
După ce an de an, şi-au vândut mărţişoarele pe tarabele din Deva, mai mult de 15 comercianţi de etnie romă s-au trezit că nu îşi mai pot închiria un loc în zonele obişnuite. Supăraţi foc, aceştia s-au strâns în faţa biroului Serviciului de Administrare a Domeniului Public şi Privat şi au început să îşi strige nemulţumirile.
„Venim din toată ţara pentru a vinde aici. Unii sunt din Alexandria, Ploieşti, alţii din Bucureşti şi de peste 10 ani ne-am închiriat mese în aceeaşi zonă. Acum ne-am trezit că vor să ne dea spaţii printre blocuri, în cartierul Micro 5, pe unde nu trece nimeni, pe motiv că locurile din zona Romarta – de la piaţă, şi la Galeriile de Artă sunt ocupate, dar acolo sunt numai două, trei mese”, a spus Dumitru Suraj, comerciant din Alexandria, judeţul Olt. Potrivit unui alt comerciant, Ovidiu Cristea, din Ploieşti, toţi cei prezenţi au certificat de meşteşugar. Pe deasupra, oamenii au susţinut că sunt minţiţi şi au acuzat administraţia de discriminare etnică.

„Trebuie să înţeleagă că nu mai sunt locuri”
Întrebată de ce nu îşi primesc locurile dorite, Rodica Avram, şefa serviciului menţionat, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că locurile disponibile în zonele cerute de comercianţi au fost deja ocupate, iar prioritate au avut devenii: „Au fost ocupate toate locurile disponibile în acele zone, însă nu toate sunt începând de astăzi. Urmează ca în următoarele zile, în funcţie de perioada solicitată, oamenii să vină să îşi vândă marfa. De asemenea, trebuie să subliniez că, începând de anul acesta, prioritate au persoanele care locuiesc şi îşi achită taxele locale aici, în Deva”.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

23 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

23 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

24 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

24 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

24 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

24 de ore ago