Vălișoara și-a luat pulsul

Magdalena Șerban

Acțiunile medicale oferite popu­la­ției sunt binevenite în orice colț din me­diul rural, mulți neavând posi­bi­litatea să-și facă investigații pe la spitalele sau cabinetele private de la oraș. Asta, fie din cauza vârstei și a faptului că sunt greu deplasabili, fie a ne­putinței de a face față unei rute dus-întors cu transportul în comun, neajutați de nimeni. În acest context, Caravana Salvital a ajuns în comuna Vălișoara, în baza unui proiect sus­ți­nut de Consiliul Județean Hunedoara.

 

În două zile, patru sate
„Marți s-a desfă­șu­rat prima parte a acțiunii de evaluare a stării de să­nă­tate a lo­cu­i­to­rilor din co­muna noas­tră prin siste­mul de te­le­me­di­cină și tele­con­­sul­tații. Împreună cu echipajul Aso­cia­ției Salvital Hunedoara, am fost prezenți în satul Dealu Mare și satul Văli­șoara, fiind evaluate apro­xi­mativ 35 de persoane. În cadrul aces­tui de­mers, sunt oferite gratuit ur­mă­toarele consultații: măsurare glicemie, mă­su­rare temperatură, măsurare ten­siune arterială, efectuare spirometrie – iden­tificare probleme pulmonare, efec­tu­are electrocardiogramă EKG – iden­ti­ficare probleme cardio și efec­tuare INR – probă din sânge pentru persoa­nele care au tratament cu anti­coa­gu­lante. Totodată, preșcolarii și elevii Școlii Gimnaziale Vălișoara au învățat cum trebuie acordat primul ajutor. Este foarte impotant ca încă de mici, copiii să cunoască câteva reguli pen­tru salvarea unei vieți precum și care sunt situațiile în care se poate apela numărul unic de urgență – 112. Ieri, mier­curi, s-a des­fășurat a doua etapă de evaluare a stării de să­nătate, de data aceas­ta în satele Săliștioara și Stoieneasa, în ambele cazuri la că­minele cul­turale din localitate. Mul­țu­mim Consiliului Ju­dețean Hunedoara și Asociației Salvital Hunedoara pen­tru inițierea acestei acțiuni. Sănătate și gânduri de bine, tuturor”, a transmis Camelia Bedea (foto), primărița din Vălișoara.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

4 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

4 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

4 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

4 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

4 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

4 ore ago