Categories: Comunitate

Urmează Serbările Comunei Băiţa

Magdalena Şerban

Cu atâtea evenimente care au loc în weekend, hunedorenii nu se pot plânge că nu au ce să aleagă. La Băiţa, Zilele Comunei anunţă un program variat, astfel încât măcar sâmbătă ori duminică e musai să te alături dacă eşti iubitor de distracţie. Manifestările se vor bucura de prezenţa unor oaspeţi francezi, veniţi la Muzeul Textilelor din Băiţa, pe lângă o serie de invitaţi. Fiii satului şi localnicii nu au cum să lipsească de la sărbătoarea de suflet a comunităţii.

Acţiuni speciale, cu oaspeţi speciali
Sâmbătă, de la ora 18, începe spectacolul. Pe scena special amenajată pe haldină vor urca Ansamblul Folcloric al Şcolii Gimnaziale din Băiţa, Ansamblul Folcloric Pădureanca Junior de la Palatul Copiilor din Deva, Ansamblul Folcloric Făeragul din Certeju de Sus, Ansamblul Folcloric Florile Bârzavei (oraşul Gătaia, judeţul Timiş) şi Ansamblul Folcloric Dor Zărăndean condus de preotul Valentin Crainic (solişti Lorena David, Oana Rus, Ioana Demian, Gabriel Demian – instrumentist). Invitaţi speciali sunt membrii Trupei Topaz. Bineînţeles, seara nu se va încheia oricum, ci cu o discotecă în aer liber. Duminică, de la ora 17, folclorul va răsuna peste zare. Artişti consacraţi ca Nicu Novac, Ciprian Roman, Ovidiu Olari, Pera Todorovici cu formaţia, Lavinia Zselnyan, Diana Selagea, Ilie Medrea, dar şi Ansamblul Folcloric Ritmuri Zărăndene (solişti Felician Diniş, Vlad Linţă, Denisa Neag, Lorena David) şi Ansamblul folcloric Crăişorii Moţilor (sat Tisa Nouă, judeţul Arad) vor aduce cântecul popular pe cele mai înalte trepte. Acompaniamentul aparţine Ansamblului Folcloric Profesionist Drăgan Muntean, dirijor profesor George Cîlţea, coregraf Mircea Resiga. Prezintă Valentin Crainic. Ediţia se va încheia cu un spectaculos foc de artificii urmat de o petrecere câmpenească cu Taraful de la Vaţa.
„Ca organizatori, poate că suntem subiectivi, dar am încercat să ne adaptăm unei palete diverse de gusturi în materie de muzică. Sperăm ca lumea să se simtă bine. Este tot ceea ce contează. Evenimentul este cu atât mai special, deoarece, după cum probabil că ştiţi, în organizarea Muzeului Textilelor, a Primăriei şi Consiliului Local Băiţa, precum şi a şcolii gimnaziale din localitate, în perioada 6-8 iulie, la noi se desfăşoară Festivalul Internaţional de Textile Extraordinare (FITE), Déviations. Aşa că decizia de a ne fi alături vă aparţine. Vă aşteptăm cu mare drag. Vă promitem că nu ne lipseşte ospitalitatea”, a afirmat Damian Diniş (foto), primarul din Băiţa.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie cu chipiu are șanse mari să fie re­trogradată. Nu de…

16 ore ago

Dansăm? Da, la Simeria a fost o seară magică

Seară magică la Simeria, duminică! În Parcul Unirii, care tocmai a fost reabilitat, a fost…

16 ore ago

Bulina albă

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că a crezut de la bun început în echipa…

16 ore ago

Bulina neagră

Vasile T., din municipiul Petroșani Pentru că a fost arestat pentru furt calificat, omul fiind…

16 ore ago

Lelese: Vor să fie găsiți oricând, de oricine, prin RENNS

Magdalena Șerban Registrul Electronic Național al No­men­claturii Stradale reprezintă evidența electronică a drumurilor și adre­selor…

16 ore ago

Nu mai lucrează cu publicul! Salariații de la Mediu protestează!

Salariații de la Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara se răzbună pe hunedoreni. Pentru că nu…

16 ore ago