Categories: ActualitateFlash

UPDATE: Un cetăţean polonez a înjunghiat trei şoferi de pe un autocar, apoi s-a sinucis! Autocarul groazei

Sorina Popa
Loredana Goangă

Un bărbat de 30 de ani, cetăţean polonez, i-a atacat, ieri în jurul orei 13,15, cu două cuţite ,pe cei trei şoferi ai unui autocar care efectua o cursă pe ruta Amsterdam-Bucureşti, însă unul dintre ele a fost scăpat în încăierare. Bărbatul şi-a început călătoria în Frankfurt, Germania, şi avea bilet până la Ruse, în Bulgaria.
A sărit brusc de pe scaun, înjunghiind şoferul  
Evenimentul s-a produs în timpul călătoriei, pe raza localităţii Ohaba, la limita dintre judeţele Hunedoara şi Timiş, într-o curbă periculoasă. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu, atacatorul s-a ridicat brusc de pe locul său, înjunghiindu-l pe unul dintre şoferi. Ceilalţi doi şoferi de rezervă au sărit în ajutorul colegului lor, fiind şi ei răniţi. Polonezul a fugit după atac, fiind urmărit de cel de-al patrulea şofer care se afla în autocar şi de un localnic din satul Ohaba, aflat întâmplător în zonă. Acesta a fost prins şi blocat de săteanul din Ohaba. În momentul în care a fost prins, atacatorul şoferilor şi-a împlântat cuţitul în piept, în zona inimii, el decedând în final, cu toate încercările echipelor de prim ajutor sosite între timp la faţa locului de a-l resuscita.
Şoferii nu au fost răniţi grav
Din primele cercetări ale echipei de poliţişti care au ajuns la faţa locului, a rezultat că agresiunea s-a produs fără un motiv aparent. Cei trei răniţi au fost transportaţi la Spitalul de urgenţă din Deva, unde li s-au acordat îngrijiri medicale. „Au fost aduşi trei bărbaţi, victime ale unei agresiuni din partea unui călător. Aceştia aveau o mulţime de răni superficiale, fără risc vital, dar în zone periculoase care se puteau transforma în plăgi foarte grave. Din fericire, starea lor este bună, sunt stabili hemodinamic, iar rănile le-au fost suturate”, a declarat medicul Tănase Popa, şef Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Deva. Deoarece nu a fost vorba de probleme de risc vital, bărbaţii au fost pansaţi, li s-au dat reţete şi au fost lăsaţi să meargă acasă.
Potrivit medicului de pe Ambulanţă, Gabriela Neamţu, s-a încercat resuscitarea atacatorului timp de o jumătate de oră, fără succes însă: „Când am ajuns la faţa locului, cetăţeanul străin se afla în stop cardio respirator. A fost declarat decedat după 30 de minute de resuscitare la care nu a răspuns”.
„M-am pomenit cu el peste mine”
Autocarul avea la bord 18 pasageri, care au scăpat teferi, dar sunt în stare de şoc din cauza celor petrecute. „Nu am văzut ceea ce s-a întâmplat, pentru că eram în spatele autocarului. Atunci când a frânat şoferul, am căzut de pe scaun şi când m-am ridicat am văzut că erau plini de sânge. Am înţeles, că agresorul a sărit din autocar şi a luat-o la fugă”, a spus unul dintre pasageri. Un altul a spus că polonezul a avut un comportament dubios, mutându-se mai tot timpul de pe un scaun pe altul, era agitat şi consuma în continuu băuturi energizante (Red Bull) cu lămâie. În ceea ce îl priveşte pe şoferul care s-a aflat în acel moment la volan, acesta a declarat că totul s-a întâmplat atât de repede, încât nici nu a mai avut timp să gândească. „Eram la volan şi la un moment dat m-am trezit cu acest călător peste noi. L-am împins cu mâna dreaptă, moment în care am şi apăsat frâna. După ce s-a izbit de geam, spărgând şi parbrizul, a căzut pe scara din dreapta şi de acolo, când s-a deschis uşa, a fugit. Timpul a fost atât de scurt, că nu m-am putut gândi la nimic”, a declarat Ion Coţofană, şoferul atacat prima oară de polonez. Vom reveni cu alte informaţii în ziarul de mâine.

MesagerulHunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

17 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

17 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

17 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

17 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

18 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

18 ore ago