Categories: Sport

Unii în cantonament, alţii dau startul la amicale

Ciprian Marinuţ

CNS „Cetate” Deva începe, azi, una dintre cele mai importante perioade ale pregătirii de iarnă, întrucât lotul de 22 de jucători condus de Marius Sîrbu va pleca în cantonament la Arieşeni, pentru şapte zile. Colega de serie în Liga a III-a, FC Hunedoara, va da startul meciurilor amicale, urmând să întâlnească, mâine, acasă, echipa Frontiera Curtici (Liga a IV-a Arad).

Stagiu cu două-trei antrenamente pe zi
Fotbaliştii de la CNS „Cetate” vor mări, de azi, durata şi intensitatea efortului. După ce au efectuat câte un antrenament pe zi în cele zece zile de la reunirea lotului, devenii vor urca, azi, la munte, la Arieşeni, unde îi aşteaptă un stagiu de pregătire cu câte două-trei antrenamente pe zi. Pentru acest cantonament programat în perioada 22 şi 29 februarie, antrenorul Marius Sîrbu are la dispoziţie un lot de 22 de jucători, din care fac parte şi cele patru noi-achiziţii ale iernii. „Portarii Cobliş şi Raţ şi fundaşii centrali Doda şi Mintaş sunt noile achiziţii ale echipei. Sunt jucători importanţi care sper că ne vor ajuta în atingerea obiectivului. Pe Bogdan Mintaş l-am dorit încă de vara trecută, iar acum am reuşit în fine să îl aducem la Deva. A venit de la FC Bihor şi la doar 23 de ani are deja o experienţă de cinci ani în Liga a doua şi a treia, pentru că joacă la acest nivel de la 18 ani. Vom deplasa la Arieşeni un lot de 22 de jucători, format din 14 seniori şi opt juniori, din care cei mai tineri sunt Marin Lupu şi Darius Boldor. Am fost deja la Arieşeni, cu antrenorul secund Janoş Vajda şi am constatat că avem condiţii foarte bune de pregătire şi cazare. Există trasee de alergare în pantă, avem terenuri de joc şi locaţii de recuperare. Vom efectua câte două-trei antrenamente pe zi, pentru că în tur echipa a avut unele deficienţe la capitolul pregătirii fizice, iar acum dorim să corectăm carenţele”, a spus antrenorul Marius Sîrbu. După revenirea la Deva, CNS „Cetate” va începe şi meciurile de verificare. Primul meci va fi în data de 30 ianuarie cu FC Hunedoara, iar apoi se vor disputa partide în dublă manşă cu Performanţa Ighiu – 10 şi 13 februarie, Măgura Cisnădie – 20 şi 27 februarie şi CSM Lugoj –  17 şi 23 februarie.

Întoarcerea hunedoreanului risipitor şi primul meci test
Mircea Alic jr., noul antrenor al echipei FC Hunedoara, îşi va vedea pentru prima dată la lucru jucătorii într-un meci amical în acest an, sâmbătă, 23 februarie, acasă, de la ora 13.00 în compania echipei Frontiera Curtici. Tehnicianul este mulţumit că lotului „alb-albastru” i s-a alăturat şi Robert Cristian, unul dintre cei mai buni jucători din Hunedoara ai ultimilor ani, şi că în probe a venit şi un portar. „Robert Cristian poate fi un plus pentru echipă prin experienţa pe care o are, dar important va fi ca el să se pună la punct cu pregătirea fizică şi să răspundă exact în teren cerinţelor pe care le am de la el. Pentru că a plecat portarul Andrei Raţ, a venit în probe un alt portar, Andrei Filip, fost la Giroda şi Becicherecu Mic. Ne vom pregăti în continuare pe plan local, iar în perioada 27 ianuarie – 6 februarie echipa va fi într-un semi-cantonament, aici, la Hunedoara, unde jucătorii vor efectua două antrenamente pe zi şi vor avea două mese asigurate de club”, a afirmat Mircea Alic jr. În continuare, FC Hunedoara are programate următoarele jocuri test: 6 februarie, deplasare, cu Măgura Cisnădie; 9 februarie, acasă, cu Măgura Cisnădie; 12 februarie, deplasare, cu Millenium Giarmata; 17 februarie, acasă, cu Metalurgistul Cugir; 20 februarie, deplasare, cu Industria Galda; 27 februarie, acasă, cu Industria Galda.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

4 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

21 de ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

21 de ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

21 de ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

21 de ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

22 de ore ago