Categories: Sport

Amical cu o fostă echipă de Liga I

Nou promovata în Liga a III-a, CNS „Cetate” Deva, va da tonul la meciuri amicale de pregătire în această iarnă, în compania unei foste echipe de Liga I. Trupa antrenată de Marius Sîrbu va juca, sâmbătă, 6 februarie, în deplasare, cu divizionara secundă „U” Cluj. Şi FC Hunedoara trage tare în cantonament, şi va disputa şi ea, în aceeaşi zi, al doilea amical al iernii, adversara alb-albaştrilor urmând a fi Măgura Cisnădie.
Formaţie de tradiţie, dar cu probleme financiare
Universitatea Cluj este una dintre echipele de tradiţie ale fotbalului românesc, dar după  retrogradarea de anul trecut din prima Ligă se confruntă cu serioase probleme financiare. Totuşi, pentru CNS „Cetate” Deva, un astfel de joc care va avea loc sâmbătă, de la ora 12.00, la Cluj-Napoca, cu echipa ocupantă a locului nou în seria a doua a ligii secunde, este extrem de atractiv şi important. „Este un meci important pentru noi, deşi ar fi fost bine să se desfăşoare la jumătatea perioadei de meciuri amicale, nu acum, în debutul ei. Totuşi, am acceptat cu bucurie invitaţia de a juca cu clujenii, având în vedere tradiţia lor şi faptul că vom juca pe un teren de calitate (sintetic n.r.), în condiţiile în care la noi în judeţ sunt probleme cu terenurile. E un meci în care nu contează rezultatul, ci importante vor fi atitudinea şi calitatea jocului echipei noastre. De la revenirea din cantonamentul desfăşurat la Arieşeni, am început şi partea de lucru cu minge şi pregătirea tehnico-tactică şi am redus intensitatea pregătirii fizice”, a spus antrenorul Marius Sîrbu, care a precizat că echipa a reuşit tot ce şi-a propus la capitolul pregătirii fizice în stagiul montan  de la Arieşeni. În lotul de 22 de jucători pentru meciul cu U. Cluj,  se află 14 seniori şi opt juniori, inclusiv noile achiziţii Raţ, Mintaş, Doda şi Cobliş, care s-au integrat repede în lotul echipei din Deva.  CNS „Cetate” şi-a amânat primul meci test, programat sâmbăta trecută, cu FC Hunedoara, din cauza stării terenurilor şi pentru a evita accidentările. Săptămâna viitoare, CNS „Cetate” Deva va disputa o dublă, tur-retur, cu Performanţa Ighiu, miercuri, 10 februarie în deplasare şi sâmbătă, 13 februarie, acasă.
Alb-albaştrii îşi încarcă bateriile
FC Hunedoara este deja aproape de finalul stagiului de pregătire centralizată pe care îl derulează de joia trecută, pe plan local, la Hunedoara. Trupa antrenată de Mircea Alic trage tare cu pregătirea fizică, pentru a-şi încărca bateriile pentru retur, dar nu neglijează nici meciurile amicale, hunedorenii urmând să joace sâmbătă, acasă, cu Măgura Cisnădie. „Toţi jucătorii au răspuns bine la solicitările din pregătire, deşi efortul a fost unul considerabil. Avem programate câte două antrenamente pe zi, dimineaţa alergări pe dealurile din zona Silvaş, iar după masa alternăm, antrenamentele la sală, cu cele pe sintetic” a spus Mircea Alic, antrenorul formaţiei hunedorene. FC Hunedoara va susţine, sâmbătă, al doilea joc amical, pe teren propriu, cu Măgura Cisnădie, urmând ca miercurea viitoare să se joace meciul revanşă în deplasare. În primul meci test, FC Hunedoara a dispus de Frontiera Curtici (Liga a IV-a Arad) cu scorul de 4-3. (C. Marinuţ)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

o zi ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

o zi ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

o zi ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

o zi ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

o zi ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

o zi ago