Unii criticã noul guvern, alţii îl laudã

  Nicolle Ebner

Plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor se va exprima, prin vot, asupra acordării încrederii în noul cabinet propus de premierul Emil Boc. Pentru ca noul guvern să primească votul de învestitură, este nevoie ca 236 de parlamentari să voteze „pentru”.

Ori „da”, ori „ba”, tot aia
Grupurile parlamentare PNL vor stabili astăzi politica de vot a noului Guvern Boc. „Miniştrii nu sunt etalon de frumuseţe, deşteptăciune, corectitudine sau profesionalism, ci sunt nişte personaje, mai mult sau mai puţin contestate, susţinute politic. Putem spune „NU”, pe considerentul că un premier şi o suită de miniştri au fost suspendaţi tocmai pentru ineficienţa activităţii lor, sau putem spune „DA”, pentru a pune capăt crizei politice. Indiferent de decizia noastră, votul parlamentarilor liberali nu va putea pune în dificultate noul guvern, deoarece PDL are majoritatea necesară pentru validarea miniştrilor”, a declarat deputatul Ioan Timiş. Parlamentarul hunedorean este de părere că noul guvern nu este unul de sacrificiu, aşa cum se vehiculează în unele medii.

Consilierii lui Băsescu, răsplătiţi
Nici PSD nu se frământă prea mult cu privire la validarea noului Cabinet Boc, în schimb, va monitoriza activitatea noului guvern, făcându-şi datoria de partid de opoziţie. Referitor la componenţa acestuia, deputatul PSD Laurenţiu Nistor este de părere că Traian Băsescu şi-a rezolvat clientela politică. „A recompensat serviciile a patru foşti consilieri personali, şi mă refer aici la Blaga, Udrea, Funeriu şi Dumitru, inclusiv pe Teodor Baconschi, ambasadorul  României în Franţa, cel care a reuşit recordul de a aduce la vot 3.700 de români, fiecare votând în timpul record de 13 secunde. Interesantă ascensiunea lui Gabriel Oprea, pe vremea când era la PSD-cel mai mare escroc, iar acum-un competent ministru independent, de două ori avansat în grad, ca recompensă pentru serviciile aduse preşedintelui Băsescu”, a declarat Laurenţiu Nistor. Referitor la nominalizarea liderului de sindicat Cătălin Croitoru pentru postul de ministru al Educaţiei, Nistor afirmă că era vorba de tactică politică de asigurare a liniştii din partea sindicatelor. „Croitoru a renunţat la postul de ministru, după ce a văzut ce fonduri extrem de mici sunt alocate educaţiei. Apreciez gestul lui de retragere”, mai spune deputatul hunedorean.

„Cred în eficienţa actualului guvern”
Parlamentarul PDL, Iosif Blaga, afirmă că: „eu cred în eficienţa actualului guvern şi că activitatea acestuia se va eficientiza şi mai mult, dacă va fi lăsat să lucreze. Consider că este un început pentru toată lumea, iar viitorii miniştri vor şti să guverneze bine, pentru toţi, în interesul întregii Românii”.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

9 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

9 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

9 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

9 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

9 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

9 ore ago