Categories: Comunitate

Unde se intră cel mai greu?

Cristina Ghenea

După ce au scăpat de Evaluarea Naţională, începând de astăzi, absolvenţii claselor gimnaziale îşi completează fişele de înscriere la liceu. Aceştia îşi aleg şcoala în care vor urma cursurile în următorii patru ani, în funcţie de ultimele medii de admitere cu care s-a intrat anul trecut. La „Decebal”, în Deva, cea mai mică medie la una dintre specializări fost 9,16, în timp ce la „Dimitrie Leonida”, din Petroşani, ultima medie cu care s-a intrat a fost 3,77.
Cea mai mare medie de admitere la liceu, în 2010, a fost a unei eleve din Hunedoara. Cu 9,98, aceasta a intrat prima la Colegiul Naţional de Informatică „Traian Lalescu” din acest municipiu. Din totalul celor care în urmă cu un an au absolvit gimnaziul, 524 au avut media de admitere peste 9. Acum, a venit rândul unei noi generaţii să-şi aleagă liceul, tot pe baza mediei obţinute din nota de la evaluare şi media pe care au acumulat-o în cei patru ani de gimnaziu. Aceştia îşi completează opţiunile preferate, orientându-se după ultimele medii de intrare din anul trecut. La „Decebal”, la specializarea „Ştiinţe ale Naturii” – profil real, bilingv engleză – ultima medie a fost 9,16. După acest liceu, urmează „Mihai Eminescu” din Petroşani, cu 9,03, apoi „I.C. Brătianu”, din Haţeg, cu 8,90 şi „Iancu de Hunedoara”, cu 8,08. În acelaşi timp, cei care au avut medii mici şi-au găsit câte un loc la şcolile de arte şi meserii. S-a intrat cu note sub 5 la anumite specializări de la „Traian” din Deva, „Matei Corvin”, din Hunedoara, dar şi la licee din Petroşani, Lupeni, Petrila, Vulcan, Crişcior, Călan şi Simeria.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Sef nou la IPJ Hunedoara

IPJ Hunedoara are un nou șef. Este vorba de comisarul șef Daniel Fețeanu (foto), care…

7 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un candidat la o pri­mărie de municipiu are ceva scheleți prin…

10 ore ago

Corvinul Hunedoara, de ieri, „un județ, o comunitate, o echipă”!

A fost mare sărbătoare, ieri, la Consiliul Județean Hunedoara. Fotbaliștii și echipa ma­nagerială de la…

10 ore ago

Bulina albă

Lucian Josan, directorul DSVSA Hunedoara Pentru că inspectorii DSVSA Hunedoara efectuează controale riguroase în diverse…

10 ore ago

Bulina neagră

Viorel Arion, fost primar al Hunedoarei Pentru că, atunci când conducea municipiul Hunedoara, Clubul de…

10 ore ago

O jucărie pentru fiecare

Se apropie Ziua Copiilor, iar unii nu uită ce important este ca fiecare mi­cuț să…

10 ore ago