Categories: Comunitate

Undă verde la plantat arbori

Între 15 martie şi 15 aprilie, va fi organizată „Luna pădurilor” şi în judeţ, eveniment care în fiecare an se vrea un bun prilej pentru a conştientiza populaţia de importanţa „aurului verde“.

Mai multe hectare de împădurit

„În judeţ, în contextul în care au fost căderi masive de zăpadă, ocoalele silvice din zona Văii Jiului şi Ţara Haţegului, probabil, că nu vor reuşi să  încheie lucrările de împădurire conform graficului general, pământul fiind încă îngheţat. Deşi termenul va fi depăşit (preconizăm încheierea lucrărilor în prima săptămână din luna mai), asta nu înseamnă că acţiunea nu va înregistra succes. Perioada din an propice plantării arborilor este, în general, 20 martie – 1 mai, în zona montană, iar acolo unde se instalează îngheţul mai târziu, arborii pot fi plantaţi şi toamna. Noi ne propunem să efectuăm această operaţiune în primăvară“, a precizat Emil Ignat, directorul Direcţiei Silvice Hunedoara. Potrivit acestuia, pentru lucrările de împăduriri şi completări din fondul forestier, se vor folosi, în total, un milion de puieţi. Anul trecut, au fost plantaţi arbori pe o suprafaţă de 171 hectare, depăşindu-se cu 15 hectare planul stabilit, iar în acest an, este vizată o suprafaţă de 200 de hectare. “Ca şi în anii precedenţi, vrem să antrenăm în acest sens, grădiniţele, şcolile, liceele şi colegiile, din partea lor având un ecou pozitiv, de fiecare dată, elevii fiind şi mari iubitori de natură. Vom colabora, de asemenea, şi cu celelalte instituţii ale statului”, a adăugat Ignat.

S.O.S. Pădurea!

“Luna pădurii”  îşi are începuturile încă din anul 1872, când a debutat organizarea acţiunii sădirii arborilor în SUA, ca o consecinţă firească a accentuării despăduririlor. În România, prima dată a fost organizată în anul 1902 de către Spiru Haret, pe atunci ministru al Cultelor şi Instrucţiei Publice, sub denumirea “Sărbătoarea sădirii arborelui”. (M. Şeban)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

2 ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

2 ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

2 ore ago