Una caldă, două reci pentru primarul din Brănişca

04 Lazar Teodor Primar Branisca (1)Magdalena Şerban

Cu toate că nu mai credea nimeni că primarul din Brănişca va primi ajutoare, acest lucru s-a realizat chiar de curând. Însă de departe cea mai mare grijă a sa rămâne faptul că procesele în care este implicat se ţin lanţ, în ciuda acuzelor demontate, rând pe rând.

Posturi deblocate
„De o săptămână, Primăria Comunei Brănişca are secretar, iar după mai mult de doi ani, Serviciul Public are şofer. Sperăm doar ca lumea să reziste cu aceste salarii mici şi să nu mai plece. Au plecat destui angajaţi, până acum. Şi mai mult de atât, am scos la concurs, pentru luna viitoare, un post de jurist. În condiţiile în care procesele se ţin scai de noi, un jurist era parte din oxigenul administraţiei locale. Acum vom fi 14 angajaţi în cadrul primăriei, 17 fiind stipulaţi în organigramă. Măcar ne apropiem de normal”, a spus Teodor Lazăr (foto), primarul comunei Brănişca.

Chemat la DNA, de fostul primar
Potrivit lui Teodor Lazăr, primăria are pe rol procese cu Curtea de Conturi, care a verificat toată activitatea instituţiei, din 2004 până în 2014, ca urmare a unor reclamaţii făcute de vechiul primar. „Acum nu lucrează niciunde şi probabil că-şi doreşte postul înapoi, pentru că mi-a făcut reclamaţii peste reclamaţii. Am fost reclamat inclusiv la DNA. Şi cu toate că din cele 20 de puncte reclamate la Curtea de Conturi nu s-a confirmat nici unul, tot nu se potolesc lucrurile şi ne pierdem timpul de pomană”, a mai arătat primarul.

Lipsa banilor, o altă corvoadă
Ca lucrurile să fie şi mai îngreunate, administraţia din Brănişca se confruntă şi cu o lipsă acută a banilor la buget, unii localnici neachitându-şi impozitele în primul trimestru al anului curent. „Taxele sunt destul de mari şi pur şi simplu, oamenii nu au cu ce plăti, pentru că nu au bani. Colectăm în jur de 300.000 de lei, anual, dar acum avem încasaţi sub 100.000 de lei, deşi am oferit acea reducere de zece la sută până la finele lunii martie. Pe vremea asta, anul trecut aveam colectaţi peste 50 la sută. Traiul rău al populaţiei e principalul motiv”, a concluzionat primarul din Brănişca.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.