Categories: ActualitateFlash

Un vehicul condus de un spaniol, spulberat de tren, lângă Haţeg

Oana Mihnea

Ieri, în jurul orei 11.30, o maşină a fost spulberată de un tren în zona trecerii la nivel cu calea ferată din localitatea Balomir, comuna Sântămăria Orlea. În autoturism se aflau două persoane, dar din păcate, şoferul nu a avut nici o şansă să supravieţuiască.
Nu a respectat semnalele sonore
Bărbatul de 57 de ani, cetăţean spaniol, care conducea un Peugeot Expert pe DJ668, a vrut să treacă linia ferată, deşi semnalele acustice şi luminoase avertizau că nu e voie în acel moment. Într-o fracţiune de secundă, maşina a fost lovită de un marfar, care circula din direcţia Petroşani spre Simeria. În urma impactului puternic, cetăţeanul spaniol a decedat pe loc, iar tânărul de 21 de ani, pasager în maşină, a suferit multiple traumatisme.
Conform informaţiilor furnizate de maiorul Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, având în vedere că şoferul era mort, pompierii de la descarcerare au făcut eforturi ca să îl stabilizeze în primul rând pe tânărul de 21 de ani. Chiar şi aşa, acţiunea de salvare a durat aproximativ o oră. După ce a fost scos dintre fiarele contorsionate ale maşinii, tânărul a fost dus iniţial la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului din Haţeg, fiind apoi transportat la Spitalul Judeţean Deva. Acesta are un traumatism cranio-cerebral, nu prezintă nici un risc major, însă va rămâne internat. Potrivit purtătorului de cuvânt al CNCF CFR, Oana Brânzan, din cauza accidentului, s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică a liniei de contact pe firul 2 şi a fost nevoie ca o echipă de specialişti să remedieze defecţiunea. Din fericire, marfarul nu a deraiat, iar restul trenurilor care tranzitează zona au avut întârzieri de doar câteva zeci de minute.
Se pare că şoferul spaniol a fost prins în urmă cu o lună de poliţiştii rutieri de la noi din judeţ cu aceeaşi maşină, care nu era înmatriculată. Pentru asta, bărbatul s-a ales cu un dosar penal, însă avea o dovadă pe 30 de zile pentru a circula pe drumurile publice.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

22 de ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

22 de ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

22 de ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

22 de ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

22 de ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

22 de ore ago