Categories: ActualitateFlash

Un vehicul condus de un spaniol, spulberat de tren, lângă Haţeg

Oana Mihnea

Ieri, în jurul orei 11.30, o maşină a fost spulberată de un tren în zona trecerii la nivel cu calea ferată din localitatea Balomir, comuna Sântămăria Orlea. În autoturism se aflau două persoane, dar din păcate, şoferul nu a avut nici o şansă să supravieţuiască.
Nu a respectat semnalele sonore
Bărbatul de 57 de ani, cetăţean spaniol, care conducea un Peugeot Expert pe DJ668, a vrut să treacă linia ferată, deşi semnalele acustice şi luminoase avertizau că nu e voie în acel moment. Într-o fracţiune de secundă, maşina a fost lovită de un marfar, care circula din direcţia Petroşani spre Simeria. În urma impactului puternic, cetăţeanul spaniol a decedat pe loc, iar tânărul de 21 de ani, pasager în maşină, a suferit multiple traumatisme.
Conform informaţiilor furnizate de maiorul Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, având în vedere că şoferul era mort, pompierii de la descarcerare au făcut eforturi ca să îl stabilizeze în primul rând pe tânărul de 21 de ani. Chiar şi aşa, acţiunea de salvare a durat aproximativ o oră. După ce a fost scos dintre fiarele contorsionate ale maşinii, tânărul a fost dus iniţial la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului din Haţeg, fiind apoi transportat la Spitalul Judeţean Deva. Acesta are un traumatism cranio-cerebral, nu prezintă nici un risc major, însă va rămâne internat. Potrivit purtătorului de cuvânt al CNCF CFR, Oana Brânzan, din cauza accidentului, s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică a liniei de contact pe firul 2 şi a fost nevoie ca o echipă de specialişti să remedieze defecţiunea. Din fericire, marfarul nu a deraiat, iar restul trenurilor care tranzitează zona au avut întârzieri de doar câteva zeci de minute.
Se pare că şoferul spaniol a fost prins în urmă cu o lună de poliţiştii rutieri de la noi din judeţ cu aceeaşi maşină, care nu era înmatriculată. Pentru asta, bărbatul s-a ales cu un dosar penal, însă avea o dovadă pe 30 de zile pentru a circula pe drumurile publice.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

7 ore ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

7 ore ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

7 ore ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

7 ore ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

7 ore ago

Firmă din Petroșani lăsată fără încasări de o manichiuristă

Tânăra învinuită de delapidare a reușit să păgubească o societate co­mercială din municipiul Petroșani, cu…

7 ore ago