Un strat de uzurã care costã cât un drum

Carmen Cosman

După mai bine de trei ani de la recepţia lucrării, Consiliul Judeţean Hunedoara a decis să toarne şi stratul de uzură pe drumul care face legătura între Lupeni şi Straja, DJ 667A. Şi, pentru că lucrarea este finanţată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, oficialii au evaluat lucrarea la un preţ aproape echivalent cu cel plătit pentru reabilitarea DJ 667A.
Pentru 8,3 kilometri de drum, pe care urmează să se toarne covor asfaltic, reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara au stabilit că au nevoie de aproape 25 de milioane de lei, bani pe care ar urma să-i plătească Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, care organizează şi licitaţia. E drept, oficialii CJ Hunedoara au decis că ar mai fi nevoie şi de unele reparaţii, precum şi de consolidarea unor ziduri de sprijin, lucrări care intră în aceeaşi sumă. La începutul acestui an, când încă nu ştia că poate prinde reabilitarea drumului în proiectul MDRT “Reabilitare şi modernizare – 10.000 km Drumuri. Judeţene şi Locale”, Consiliul Judeţean a decis să aloce doar vreo două milioane de lei, deşi a recunoscut că suma este insuficientă.
La începutul lunii octombrie 2007, a avut loc recepţia tehnică a lucrărilor de reabilitare a DJ 667A Lupeni-Straja. Modernizarea DJ 667A Lupeni-Straja a costat, cu tot cu suplimentarea contribuţiei Consiliului Judeţean, aproximativ patru milioane de euro, dintre care 2.078.388 euro au venit din partea UE. Iniţial, proiectul prevedea doar pietruirea căii de acces spre staţiunea montană, dar Consiliul Judeţean a decis sa aloce mai mulţi bani, astfel încât să poată fi făcută asfaltarea drumului. Şi după alţi trei ani, reprezentanţii CJ Hunedoara au prins momentul să toarne şi stratul de uzură şi să execute şi lucrările rămase nerealizate la momentul respectiv.
“Iniţial, drumul, care a fost reabilitat pe fonduri PHARE, nu era prevăzut cu asfalt, ci cu macadam. Noi am finanţat asfaltarea”, a explicat directorul tehnic al CJH, Viorel Rotaru, motivul pentru care drumul Lupeni – Straja a rămas fără stratul de uzură. Iar Rotaru spune că, pe lângă această lucrare, care se va întinde pe o lungime de 8,3 km, vor mai fi executate unele lucrări de reparaţii, precum şi mai multe ziduri de sprijin.
Suma la care a fost evaluat proiectul este de 24.490.000 lei, conform declaraţiilor administratorului public al judeţului, Dorin Martin. Altfel spus, lucrările suplimentare care trebuie executate se cifrează, la actualul curs al monedei europene, la peste 5,8 milioane de euro.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Avram Costel de la CJ a promis ca din luna Mai anul acesta se va moderniza asfaltul la drumul spre Voineasa (Cheile Jietului)cu Drumurile Nationale Timisoara.

  • Dacă nu ai aflat încă ,să ştii măi Valea Plângerii ,că fără dl. Costel Avram ,nu înfloresc nici pomii,dapoi să mai toarne cineva asfalt ca la carte aşa că a promis dânsu(că la moldova şi c...tul e ,,dânsul,,)dar nu a reuşit să se ţină de cuvânt,de ca moldovenii......Felicitări USL că vă mai înpiedicaţi de un C..at ca Avram Costel de la CJH !!!!Până când????? Măi ,,Valea Plângerii,, nu ştii cine este ,,Regele asfaltului,, în judeţul Hunedoara ???? Nu ,nu Crai cu Prip ,că ăştia nu au ştiu să-şi vadă de ograda lor şi au băgat-o în gard rău de tot,binenţeles cu ajutorul lu Simina Gelu sub atenta supraveghere a măriei sale ,, MOLOZZ,, Nu ai aflat că toate contractele cu asfalt l-e câştigă pokemonii Milică şi Matei Pup, deh ,cine dă parandărătu la dl Rotaru ,nu .....şi stai că am uitat de ,,copiii lu Molozzz,, da, ăia ,trupa lu Venter,ăia pe care nu-i ştie nimeni.................poate DNA-ul în curând,că nu-i târziu niciodată. hai paaaaa

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Lucrurile sunt clare în regiunea cu lăm­pașe. Dacă n-ar fi vorba de democrație, parcă nici…

11 ore ago

Bulina albă

Alexandru Moroșanu, elev al Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Petroșani Pentru că a fost medaliat…

11 ore ago

Bulina neagră

Mihaela A., condamnată pentru delapidare Pentru că nu a respectat obligațiile impuse de instanță și…

11 ore ago

Laurențiu Nistor: Castelul Nopcsa din Țara Hațegului, readus la viață

În Țara Hațegului, la Săcel (comuna Sântămăria-Orlea), se află unul dintre cele mai impunătoare monumente…

12 ore ago

Braconieri de comori dacice scăpați de justiție

Braconierii au fost cercetați ani în șir pentru săpături neautorizate și je­fuirea unor situri arheologice.…

12 ore ago

Percheziţii la persoane care comercializau produse contrafăcute, în zona Orăştie

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Hunedoara au pus în executare, miercuri, trei mandate…

12 ore ago