Categories: FlashSport

Un singur hunedorean la Raliul Braşovului

Ciprian Marinuţ

Deveanul Vali Banciu (foto) este unicul pilot din judeţ care va lua startul la „Tess Rally”, prima etapă a Campionatului Naţional de Raliuri, programată în 8-9 aprilie, la Braşov. La competiţie va fi prezent şi fostul campion naţional de raliuri, Mihai Leu, însă nu ca pilot, ci ca manager al echipei campioane,  Jack Daniel’s RT. Pilotul brădean Mihai Cîmpeanu va „alerga“ numai în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă.
 

Revine după un an de pauză
Absent la ediţia 2010 din motive financiare, Vali Banciu va „alerga” pe „clasicul” său  Mitshubishi Evo 4  la clasa H11 şi are ca obiectiv un punctaj cât mai bun. „O să concurez pe aceeaşi maşină ca şi în 2009, dar căreia i-am adus unele îmbunătăţiri, bazate pe inovaţii personale. Aş dori să pot fi prezent la cât mai multe etape ale campionatului Naţional, pentru a acumula cât mai multe puncte la general, însă resursele financiare sunt modeste”, a afirmat Vali Banciu. Pilotul devean, de profesie inginer la RAR Deva, are în palmares un titlu de campion naţional cucerit în sezonul 1998 şi două clasări pe podium în 2009, la clasele H şi H4.

 

Unul întârzie, altul merge la VTM
În actuala ediţie a Campionatului Naţional de Raliuri şi-a mai anunţat prezenţa şi pilotul Cosmin Vidican. Tânărul devean  va concura pe un Logan în cadrul „Cupei Dacia”, însă nu va participa la „Raliul Braşovului”, din cauza unor probleme cu primirea licenţei de pilot. Brădeanul Mihai Cîmpeanu va concura în acest sezon numai în  Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, pentru că bugetul nu-i permite mai mult. „Voi face un test al maşinii la Raliul Râuşor, organizat de ACR pentru piloţi amatori, care va avea loc în 16 aprilie, iar în 28-29 aprilie, voi încerca să câştig cursele primei etape a Campionatului naţional, care vor avea loc la Câmpulung”, a spus Mihai Câmpeanu.

Leu, manager la campioni
Fostul campion naţional de raliuri, hunedoreanul Mihai Leu, va fi şi el implicat în ediţia 2011 a Campionatului Naţional ca team-manager al echipei campioane Jack Daniel’s RT. Echipa dirijată de Mihai Leu îl are în componenţă pe campionul naţional Gergo Szabo, pe multiplul
campion Titi Aur şi beneficiază de una dintre cele mai puternice maşini din competiţie, un Mitsubishi Lancer Evo X,  pe care vor „alerga“ Edwin Keleti şi Victor Ponta. „Obiectivul nostru este să fim iar campioni la echipe şi să cucerim titlurile naţionale la toate clasele în care suntem implicaţi”, a spus Mihai Leu.
La Tess Rally 2011, de la Braşov, se va „alerga“ numai pe asfalt, are o lungime totală de 248, 3 kilometri şi un număr de şapte probe speciale.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

A cucerit Everestul!

Alpinistul Adrian Ahriţculesei, din Petroşani, a cucerit vârful Everest (8.848 m), potrivit unui anunţ făcut…

3 ore ago

Cum să alegi ochelarii de soare vara aceasta

Fie că vorbim de ochelari de soare pentru bărbați sau femei, aceștia sunt mai mult…

3 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

23 de ore ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

23 de ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

23 de ore ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

23 de ore ago