Actualitate

Un singur 10 la titularizare. Doar jumătate dintre dascăli au trecut examenul

Ministerul Educaţiei a publicat ieri rezultatele la examenul de titularizare. Nici măcar jumătate dintre candidații de la sesiunea de anul acesta nu au obținut peste 7, nota minimă pentru a obține un post stabil la catedră.

Mai multe note sub 7
Este un eșec al învățământului româ­nesc. Mai mult, cei care au obținut nota 10 sunt mai puțini decât în anii trecuți. Proba scrisă s-a desfășurat în 12 iulie. La nivel național, doar 48 la sută dintre candidaţi au obţinut note peste 7 (şapte), procentul fiind aproximativ la acelaşi nivel cu sesiunea anului trecut (48,68 la sută) şi superior cu peste 4 la sută faţă de rezultatele consemnate în anul 2021 (44,47 la sută). Rata notelor între 5 şi 7 este în creştere comparativ cu anul tre­cut: 33,45 la sută faţă de 32,91 la sută.
Mai puţin de 45 la sută din cadrele didactice din judeţul Hunedoara au obţinut note mai mari de 7 la examenul de titularizare, fiind o singură notă de 10, informează Inspectoratul Şcolar Judeţean. Un singur candidat a obținut nota 10 (disciplina Educație fizică și sport), iar 174 de candidați (44,4 la sută) au obținut note între 7 și 9,99 (față de 185, anul școlar precedent). Doar 7 can­didați (1,8 la sută) au obținut note între 9,50 și 9,99, iar 12 candidați (3,08 la sută) au obținut note între 9,00 și 9,50. Procentul notelor între 5 și 7 este de 34,96 la sută (33,41 la sută în 2022, 36,96 la sută în 2021, 25,00 la sută în 2020).

Ce notă minimă trebuie să obțină
Rezultatele finale se afișează la sediul Inspectoratului Școlar Județean și pe site-ul instituției, în data de 26 iulie. Pentru a obţine statutul de titular, un can­didat trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) la proba scrisă şi să fie repartizat pe un post didactic vacant publicat pentru angajarea pe perioadă nedeterminată. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candi­daţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) la proba scrisă. Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru an­gajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele de repartizare organizate de Inspectoratul Șccolar Județean Hunedoara, în zilele de 27 și 28 iulie. La nivel județean sunt disponibile 995 de posturi și fracțiuni de post, din care 390 sunt posturi com­plete, iar 80 sunt posturi didactice/ cate­dre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată (titularizabile). (A.Năstase)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

3 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

3 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

3 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

3 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

3 ore ago