Categories: ActualitateFlash

Un singur 10 la examenul de titularizare din judeţ

Adriana Năstase

La examenul de titularizare din judeţ, adică concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar pentru anul şcolar 2019-2020, doar un candidat a reuşit să obţină nota 10. Este vorba de Răzvan Dragoş Danc, care a susţinut proba scrisă la disciplina Limba şi literatura română, pedagogie preşcolară şi metodica predării activităţilor instructiv-educative în grădiniţa de copii.
Potrivit inspectorului şcolar general, prof. dr.Maria Ştefănie, în judeţul Hunedoara s-au înscris pentru cele 71 de posturi titularizabile, 457 candidaţi, fiind validate 438 de dosare. La concurs s-au prezentat 373 de candidaţi, din care 64 s-au retras în timpul probei din motive personale, iar doi candidaţi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă.
Primele rezultate ale concursului au fost publicate ieri. După analiza rezultatelor obţinute de candidaţii judeţului Hunedoara, s-a constatat că au fost obţinute 239 note peste 5 (77.84 la sută), din care 134 note (43,64 la sută) sunt cuprinse între 7 şi 10 şi 105 note (34,20 la sută) sunt cuprinse între 5 şi 6,99, iar 68 candidaţi (22,14 la sută) au obţinut note sub 5.
Cei nemulţumiţi de note pot depune contestaţiile la Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara, camera 214, până astăzi la ora 15.00. Acestea vor fi soluţionate în perioada 25-29 iulie 2019, iar rezultatele finale vor fi publicate în 30 iulie 2019.
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7, atât la proba scrisă, cât şi la proba practică, respectiv inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5, atât la proba scrisă, cât şi la cea practică. Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată va avea loc în 31 iulie.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

15 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

15 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

15 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

15 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

15 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

15 ore ago