Categories: Ultima Ora

Un poliţist local a dat foc apartamentului în care locuia, murind împreună cu mama şi bunica sa

Un poliţist local din municipiul Petroşani este principalul suspect într-un caz care a şocat întreaga localitate. Tânărul potrivit unei ipoteze luată în calcul de anchetatori, decis să-şi ia viaţa, ar fi dat foc apartamentului în care locuia cu mama şi bunica lui. Înainte de a trece la fapte a blocat uşa locuinţei, pentru a fi sigur că nici el şi nici femeile nu scapă cu viaţă. Toţi trei au fost găsiţi fără suflare, după ce vecii au simţit miros de fum şi au alertat pompierii.

S-a blocat în apartament şi i-a dat foc

Grozăvia a avut loc duminică aproape de miezul nopţii într-un cartier liniştit din centrul municipiului Petroşani, locuit în special de vârstnici. Poliţistul local, Cătălin Buşoniu, stătea cu mama şi bunica lui paralizată într-un apartament de la etajul doi al imobilului, iar vecinii au simţit miros de fum pe scară şi au alertat pompierii. Echipele de salvare ajunse la faţa locului au încercat să intre în casă însă au constatat că uşa de la intrare era blocată de un dulap. Tânărul de 30 de ani, mama lui de 56 şi bunica de 89 de ani erau deja morţi. „În jurul orelor 22. 45 am fost anunţaţi de producerea unui incendiu în Petroşani, pe strada Carpaţi. S-a deplasat la faţa locului un autovehicul de stins incendii şi o autosanitară SMURD. Am constatat că ardea un apartament la etajul II, am forţat uşa, pentru că era blocată, am pătruns înăuntru şi am descoperit trei cadavre. Două victime erau intoxicate cu monoxid de carbon şi una prezenta şi arsuri. Din primele cercetări se pare că focul a fost pus intenţionat, dar cercetările sunt continuate de către procurori. Am găsit mai multe focare de incendiu”, a declarat căpitanul Adrian Avram, comandantul Detaşamentului de Pompieri Petroşani. Pompierii au găsit-o pe mama poliţistului în bucătărie iar el şi cu bunica lui erau în dormitor. Procurorul care instrumentează acest caz a declarat că sunt indicii că ar fi o autoincendiere însă este luată în calcul şi varianta omorului, iar suspect este tot poliţistul local.

 

Se afla în divorţ

 

Cătălin Mihai Buşoniu era un individ cu o inteligenţă peste medie şi la mai multe testări psihologice a primit calificative maxime. De aceea avea şi permis de port armă însă nu şi pistol. Tânărul se afla în divorţ şi avea o fetiţă de patru ani. De aici par a fi pornit şi problemele lui, pe care ar fi încercat să şi le trateze, fiind internat la psihiatrie pentru depresie, după cum cred vecinii. Colegii lui ştiu doar că a avut foaie de boală, iar cu o zi înainte de a comite teribila faptă s-a întors la muncă. „Am glumit cu el şi i-am spus că s-a îngrăşat. Era schimbat. De fapt slăbise şi m-am gândit că problemele lui medicale sunt de altă natură. Era foarte inteligent şi foarte dedicat meseriei”, a spus un coleg al poliţistului. De când se afla în serviciul Poliţiei Locale Petroşani, Cătălin Mihai Buşoniu primise doar calificative foarte bune, fiind dedicat meseriei. Poate tocmai de aceea nimeni n-a bănuit ce se petrece în mintea lui. Poliţistul local avea să posteze pe pagina personală de Facebook, înainte cu mai puţin de o oră de tragedie, o fotografie în care apare mesajul : „Este momentul să spui adevărul şi momentul să minţi, este momentul să trăieşti şi momentul să mori!” (Maximilian Gânju)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

19 ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

19 ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

19 ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

19 ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

19 ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

19 ore ago