Actualitate

Un polițist erou! I-a salvat viața!

Un polițist a fost îngerul păzitor pentru un bărbat de 51 de ani care s-a prăbușit pur și simplu pe șosea. El
a fost salvat de polițistul Marius Pădurariu (foto) care trecea pe acolo.

A pornit girofarul
„Ziua de 18 martie 2024 părea să fie una obișnuită pentru agentul principal de poliție Marius Pădurariu, din cadrul Postului de Poliție Luncoiu de Jos. În dimineața acelei zile, m-am deplasat cu autospeciala din dotarea Postului de Poliție către Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara, în vederea ri­di­cării unor documente – își amintește polițistul.
În jurul orei 10:50, în timp ce mă de­plasam pe Calea Zarandului, din mu­nicipiul Deva, la intersecția cu strada Mihai Viteazul, am observat un bărbat căzut pe partea carosabilă, iar în jurul acestuia se aflau mai multe persoane. Am pus deîndată în funcțiune girofarul și am blocat prima bandă de circulație, în vederea protejării bărbatului ce se afla pe partea carosabilă și am coborât pentru a mă asigura că acesta este în siguranță. Odată ajuns lângă bărbat, am observat faptul că se afla în stare de inconștiență. Am întrebat persoa­ne­le aflate la fața locului dacă a văzut cineva ce s-a întâmplat deoarece, în acel moment, deși nu prezenta urme specifice, am suspectat că acesta a fost victima unui eveniment rutier. Mai multe persoane din apropiere și o alta ce se afla deja în convorbire telefonică cu un operator 112 mi-au spus că l-au văzut pe bărbat încercând să traver­se­ze strada, dar la scurt timp s-a prăbușit pe carosabil, fără a fi implicat în vreun eveniment rutier – continuă colegul nostru. Încercând să comunic cu băr­batul căzut pe partea carosabilă, am ob­servat că acesta nu respiră, fapt pen­tru care am procedat la efectuarea ma­sajului cardiac – conform proce­du­rilor învățate, recent, la cursul de prim-ajutor de bază susținut de colegii de la SMURD.
La scurt timp de la începerea ma­sajului cardiac, acesta a tresărit pu­ternic și a încercat să tragă aer în piept. Din gesticulațiile acestuia mi-am dat seama că nu poate respira și l-am tras de bărbie pentru a-i elibera căile respi­ra­torii. Imediat, bărbatul a început să respire într-un mod alert și a început să vomite, motiv pentru care l-am întors pe partea stângă pentru a nu se îneca. L-am ținut în acea poziție până când a sosit la fața locului un echipaj SMURD, care a preluat bărbatul în stare de semi­conștiență. În continuare, i-am ajutat pe colegii din echipajul SMURD sosiți la fața locului în vederea iden­ti­ficării persoanei în cauză (am găsit asupra bărbatului o copie a unui act de identitate, din care rezulta că acesta este în vârstă de 51 ani, din județul Iași) – își încheie agentul de poliție „ra­por­tul”. Se spune că Dumnezeu lucrează prin oameni. De această dată, acel om care a ajutat la salvarea unei vieți a fost Marius. Mâine, poate fi oricare alt coleg. Suntem mândri de tine, Marius”, a informat IPJ Hunedoara. (A.N.)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

4 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

4 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

4 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

4 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

4 ore ago